RBK taper penger på lørdagskamper

Rosenborg må spille sine hjemlige kamper på lørdager for å samle krefter til Champions League. Dermed mister de en stor andel av TV-bonusen i Tippeligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Direkte klokka 19: Strømsgodet - Rosenborg

Nå vil klubbdirektør Nils Skutle se nærmere på systemet for TV-bonuser, som gis lag som blir vist i kamper på TV 2 eller TV 2 Zebra.

- Fordelingsnøkkelen ble fastsatt for to år siden, og siden da føler vi forutsetningene er endret: Seerne må stadig oftere kjøpe seg tilgang til attraktive kamper gjennom TV 2 Sport eller nett, sier Skutle.

- Dette må vi i Norsk Toppfotball se på, og finne ut hvordan inntektene i framtida kan kanaliseres til klubbene, sier han.

Fra to mill. til null

Ett eksempel er Brann–Rosenborg. I fjor høst spilte de en ren gullduell i Bergen. Den ble sendt som TV 2s hovedkamp, med høye seertall. Ifølge Skutle fikk lagene dele rundt to millioner kroner seg imellom i TV-bonus.

Da klubbene møttes lørdag for drøyt to uker siden, gikk kampen på betalingskanalen TV 2 Sport. Dermed ble det ikke ett øre i bonus til lagene.

Slik er det i alle lørdagsoppgjør i Tippeligaen. Dem kan du bare se gjennom å kjøpe tilgang via TV 2 Sport eller kanalens nettsider.

Rosenborg er nå inne i en periode med hele seks lørdagskamper på rad. Også de to neste går dagen før hovedrunden, mot Strømsgodset (1. september) og Start (15. september).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer