Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK tar makta på Ullevaal - Svendsen innstilt som president

Valgkomiteens innstilling er klar.

NY PRESIDENT?: Terje Svendsen innstilles som ny fotballpresident. Her under cup-semien til Rosenborg i 2006. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
NY PRESIDENT?: Terje Svendsen innstilles som ny fotballpresident. Her under cup-semien til Rosenborg i 2006. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer

DE HAR JOBBET godt, de har jobbet lenge og i løpet av en time eller to offentliggjøres navnet på Yngve Halléns etterfølger som president i Norges Fotballforbund.

Dagbladet kan avsløre at mannen som skal lede norsk fotball de to neste årene, er Rosenborgs tidligere styreleder, Terje Svendsen.

OM FOTBALLTINGET ØNSKER det, vel å merke. Terje Svendsen er nemlig ikke valgt med denne innstillingen. Bare foreslått. Men ingenting tyder på at det ikke blir slik valgkomiteen ønsker selv om Terje Svendsen var en av mennene som i 2011 gikk til Yngve Hallén og sa at den sjokkerende TV-avtalen med CMore var godt forankret blant toppklubbene.

Hvilket den ikke var.

SAKEN I 2011 påførte Yngve Hallén hans første ripe i presidentlakken. Fotball-Norge raste over måten TV2 var før bak lyset på av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball gjennom rettighetsforvalterne Fotball Media. Og det var Hallén som måtte stå i stormen og ta smellen.

IKKE FORDI HAN ønsket det. Men fordi han som president i Norges Fotballforbund følte det var hans ansvar å bakke opp CMore som tross alt hadde betalt mye over en milliard kroner for fotballrettigjetene.

FAKTUM VAR AT bare tre av 32 toppklubber visste om avtalen. Det var Viking gjennom Bjarne Berntsen, Stabæk gjennom Einar Schultz og Rosenborg gjennom Terje Svendsen. Og det var fordi denne trioen sammen med daværende NTF-topp Niels Røine valgte pengene framfor gode forretningsrelasjoner og langsiktighet, at CMore avtalen ble trumfet igjennom.

Ikke fordi klubbene ville det.

Men fordi noen få menn i posisjon ville det.

EN AV DEM, Terje Svendsen, innstilles i dag som Norges Fotballforbunds neste styreleder. Det betyr at sår må leges. Men mye vann har rent i elva siden våren 2011.

Terje Svendsen, som gjorde en meget god jobb i Rosenborg da han var styreleder på Lerkendal fram til 2012, og blir sikkert en president Fotball-Norge vil ha lett for å samles om.

Siste: Klokka 09.03 bekreftet Norges Fotballforbund i en pressemelding Svendsens kandidatur. Her er hele innstillingen til styret:

• Terje Svendsen, president, Rosenborg Ballklub (RBK) (ny)
• Mette Christiansen, visepresident bredde, Valdres FK (gjenvalg)
• Bjarne Berntsen, visepresident topp, Viking FK (gjenvalg)
• Eli Arnstad, styremedlem, IL Fram (gjenvalg)
• Hans Olav Karde, styremedlem, Tromsø IL (gjenvalg)
• Turid Storhaug, styremedlem, Klepp IL (gjenvalg)
• Silje Vaadal, styremedlem, FK Ørn-Horten (ny)
• Leon Aurdal, styremedlem, Aalesund FK (ny)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media