RBK tar med 700 kilo mat og drikke

Og egen kokk. Stoler ikke på aserbajdsjansk kokekunst.

MAT I BAGASJEN: Erik Hamrén og RBK tar ingen sjanser i møte med østeuropeisk matkultur. Trønderne har med seg egen mat til Aserbajdsjan. Foto: Gorm Kallestad  / SCANPIX .
MAT I BAGASJEN: Erik Hamrén og RBK tar ingen sjanser i møte med østeuropeisk matkultur. Trønderne har med seg egen mat til Aserbajdsjan. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .Vis mer

(Dagbladet.no): Etter 0-0 i første kamp mot Karabakh, og en viktig høstsesong på trappene, tas det ingen sjanser når RBK reiser til Aserbajdsjan i morgen.

Adresseavisen skriver at trønderne tar med seg 210 kg kjøtt, fisk og grønnsaker. 330 liter med vann, 80 liter med juice, 35 liter iste, 60 brød og 180 bokser yoghurt.

Det tilsvarer 700 kilo næring i bagasjen.

- Beslutningen er tatt med bakgrunn på erfaring som andre klubber har gjort. Det handler om trygghet, sier Erik Hamrén til Adresseavisen.

Svenskens opptatthet av kosthold er velkjent.

Som en del av matrevolusjonen i klubben tok han med seg kostholdsekspert Henning Svendsen til Trondheim, noe blant annet Steffen Iversen har merket på formen.

— Vi ser på spisningen som viktig. Vi vil være så seriøse som mulig. Det gjelder alle detaljer. Jo mer vi tar grep om, desto mindre blir overlatt til tilfeldighetene, jo større sjanser har vi for å lykkes, sier Hamrén.

Har med kokk
Med til Baku i Aserbajdsjan blir også kokken Inge Johnsen.

— Folk kan tenke at det er jåleri å ha med egen kokk, men det er 100 prosent viktig, forklarer han.

— Det er en annen bakteriekultur i Øst-Europa enn ellers i Europa, og den er ikke vi nordmenn vant til. Det skulle tatt seg ut om halve RBK-laget ble liggende med matforgiftning på kampdagen.

Ved avansement i Aserbajdsjan møter Rosenborg vinneren av finske Honka og walisiske Bangor City.

GODT UTGANGSPUNKT: Per Mathias Høgmo og Tromsø har 0-0 i bagasjen fra Hviterussland. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIX
GODT UTGANGSPUNKT: Per Mathias Høgmo og Tromsø har 0-0 i bagasjen fra Hviterussland. Foto: Rune S. Bertiniussen / SCANPIX Vis mer

Torsdag skal også Tromsø til dyst i Europa League.

Gutan har et godt hjemmeutgangspunkt mot Dinamo Minsk, etter å ha spilt 0-0 i Hviterussland.

Tar Høgmos menn seg videre til 3. runde venter trolig kroatiske Slaven Koprivnica.