KAN FÅ GÅ:Rosenborg tilbyr Sveriges Fotballforbund å overta Erik Hamrén allerede 1. juni.  Foto:  ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
KAN FÅ GÅ:Rosenborg tilbyr Sveriges Fotballforbund å overta Erik Hamrén allerede 1. juni. Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

RBK tilbyr Sverige å overta Hamrén tidligere

Fra 1. juni hvis svenskene betaler kompensasjon.

|||Rosenborg har sendt brev til Sveriges Fotballforbund med tilbud om å overta Erik Hamrén fra 1. juni hvis svenskene betaler kompensasjon, skriver VG.

RBK sendte brevet til Sverige onsdag. Ifølge VG får Nils Arne Eggen tilbud om å lede Rosenborg fra 1. juni og ut sesongen hvis Sveriges Fotballforbund takker ja, mens Stabæk-trener Jan Jönsson overtar fra 1. januar.

Styreleder i Rosenborg, Terje Svendsen, ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger.

- Jeg har ingen kommentarer til det du beskriver her, sier Svendsen til avisen.

Heller ikke sportssjef Erik Hoftun vil kommentere saken.

Hamrén kombinerer nå mellom å være RBK-trener og svensk landslagssjef. Han skulle opprinnelig forlate Rosenborg 1. september.


Slitsomt

Svensken innrømmer at han synes det er slitsomt å kombinere to jobber.

- Akkurat nå er jeg ikke så sliten, men det går i bølger. Det var en periode før påske hvor jeg var veldig trøtt. Samtidig er jeg fornøyd med jobben jeg har gjort under de forutsetningene som har vært. Trykket fra mediene hadde vært enda større dersom resultatene hadde vært dårlige, sier Hamrén til Adresseavisen.

- Det kunne ha vært lett å ha en enklere hverdag når man vet at man skal slutte i en klubb. Laget kunne ha trent mindre, og jeg kunne ha spart mer på kreftene. Men det føles helt feil. Om jeg slakker på lina, vil jo etterfølgeren få et helvete. Derfor er det svært viktig å være 100 prosent til stede på treningsfeltet og i hverdagen, forteller han.

Hamrén føler spesielt at dobbeltrollen går ut over hans sosiale liv og mulighetene til å holde foredrag.

- Dette må jeg ta konsekvensene av, og da går det ut over det sosiale. Tidligere fikk jeg hentet meg inn under landslagspausene, men det går ikke nå. Fra 1. januar til slutten av mars så jeg for eksempel ikke døtrene mine. Så lenge har jeg ikke vært uten dem noen gang, og det var forferdelig, sier Hamrén til Adresseavisen.

(NTB)