RBK tjente 75 millioner

Rosenborg har fått sluttregnskapet for fjorårets Champions League-deltakelse. Totalt fikk trønderne 56 millioner fra UEFA. Legger man til publikumsinntektene på rundt 20 millioner, sitter RBK igjen med 75 millioner på inntektssida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om den sportslige mesterliganedturen aldri har vært større for RBK enn den var i fjor, så sitter klubben igjen med et lass av penger for den sparsomme sportslige moroa på Lerkendal. Bare da RBK avanserte til andre runde i 1999, tjente klubben mer penger på sin mesterligadeltakelse.

RBK har faktisk rekordmange lag bak seg på inntektstoppen. Seks lag, deriblant storklubben Olympiakos i Hellas, tjente mindre enn trønderne. Årsaken til at inntektene ble så store, var at RBK ble alene om markeds- og mediepotten for hele Skandinavia.

Vil dele

- I forfjor måtte vi dele de med et svensk lag, og året før det delte vi med Molde. Inntektene fra markedspotten kom vel opp i nærmere 20 millioner kroner i år, sier RBKs administrerende direktør, Nils Skutle, til Dagbladet.

- Lukrativt å være enslig nordisk deltaker, altså?

- Ja, kortsiktig økonomisk er det det. Men sportslig hadde det vært mye bedre å ha flere lag fra Norge med i turneringa. Det ville ha betydd mye for norsk fotball i et langt perspektiv.

Strammer inn

Årets RBK-utgave ser ikke sterkere ut enn fjorårets. Terskelen for å kvalifisere seg til Champions League har neppe blitt lavere heller. Derfor styrer Nils Skutle og hans menn ut fra at RBK ikke skal greie å kvalifisere seg i år. At RBK har kvittet seg med flere spillere i løpet av vinteren, er et ledd i nedskjæringene av lønnsutgiftene i klubben.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer