Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-treneren ble funnet på jazzklubb

Av svensk håndballtrener.

På en jazzklubb i Stockholm fikk håndballtrener Arne Högdahl ideen om at Erik Hamrén kunne passe som RBK-trener. Snaue tre uker senere var svensken ansatt på Lerkendal.

- Det var kun et tips fra min side at Erik kanskje var et navn som Rosenborg burde sjekke ut, sier Högdahl til Adresseavisen.

Han møtte Erik Hamrén for første gang på 20 år i Stockholm 8. desember 2007. Det var gjenforeningsfest for elevene på Gymnastik- og idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. De to svenske elitetrenerne i henholdsvis fotball og håndball fant igjen den gode tonen som duoen hadde mens de gikk i samme klasse på GIH.

Etter litt bowling og en god middag på den italienske restauranten Papa Sisto ruslet Hamrén, Högdahl og resten av elevene til jazzklubben Stampen i Gamla Stan. Etter en dag med mimring og mye latter kom Hamrén og Högdahl inn på fotball og Rosenborg.

Högdahl var fullstendig klar over at RBK jaktet ny trener, og at det soleklare førstevalget Trond Sollied fortsatt ikke hadde svart.

Erik Hamrén fortalte at han hadde et halvår igjen av kontrakten, og at han ikke visste hva som skulle skje videre i trenerkarrieren. Högdahl tipset Rosenborg dagen etter. Julaften sa Hamrén ja til å trene RBK.

(NTB)

FIKK HJELP AV HØGDAHL: RBK-trener Erik Hamrén møtte sin gode venn Arne Høgdahl på gjenforeningsfest for elevene på Gymnastik- og idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. Der kom de inn på at RBK trengte ny trener. Dagen etter ble klubben tipset av Høgdahl. Foto: AP
FIKK HJELP AV HØGDAHL: RBK-trener Erik Hamrén møtte sin gode venn Arne Høgdahl på gjenforeningsfest for elevene på Gymnastik- og idrottshögskolan (GIH) i Stockholm. Der kom de inn på at RBK trengte ny trener. Dagen etter ble klubben tipset av Høgdahl. Foto: AP Vis mer
image: RBK-treneren ble funnet på jazzklubb
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media