RBK-treneren håper Danmark mister EM - for Mike Jensens skyld

Dansken kåres til årets spiller av NTB.

 ÅRETS SPILLER:  Mike Jensen er kåret til årets spiller av NTB.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ÅRETS SPILLER: Mike Jensen er kåret til årets spiller av NTB. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Mike Jensen gikk helt til topps på NTB-børsen denne sesongen. Seriegull, cupfinale, 13 målgivende og tre scoringer er likevel ikke bra nok for spill på det danske landslaget.

- Mike har vært viktig for oss helt siden han kom hit for tre sesonger siden. Denne sesongen har han vært helt strålende. Han hadde en fantastisk vår- og sommersesong. Og så har han vært litt sånn som resten av laget i høst: sluppet seg litt ned etter at seriegullet ble sikret, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NTB.

Rosenborgs indreløper har fått børskarakter i 28 av de 29 eliteseriekampene han har spilt denne sesongen. Det har gitt ham et snitt på 6,11.

- Først og fremst er det veldig hyggelig. Jeg er glad for denne utmerkelsen. Jeg har hatt en god sesong og utviklet meg videre. Jeg har spilt i min favorittposisjon som indreløper hele sesongen. Det har passet meg bra, sier Mike Jensen (27) til NTB.

- Moden for landslaget - Men jeg er ingen individualist. Laget rundt meg må også være bra, og i år har det fungert. Så jeg må takke lagkameratene mine for den gode sesongen, sier han.

Treneren synes det nå er på tide at 27-åringen får sjansen på det danske landslaget.

- Jeg synes han har vært moden for det i lang tid nå, men jeg tror de må bytte trener før det blir muligheter for Mike, sier Ingebrigtsen.

- Han (Morten Olsen) har plukket ut stort sett den samme troppen ganske lenge nå. Vi får nesten håpe Sverige slår ut Danmark, så Mike får seg noen landskamper. Det fortjener han, sier RBK-treneren.

Danmark avsluttet sin EM-kvalifisering på begredelig vis og ble nummer tre i sin gruppe - bak Portugal og Albania. Danskene må dermed ut i omspillskamper mot Sverige for å ta seg til EM i Frankrike neste sommer.

- Tøff kamp om plassene Jensen har kun to kamper for det danske landslaget i sin karriere - begge i privatkamper.

- Jeg vet ikke helt om jeg venter på en telefon fra Olsen, men jeg håper jo alltid at den kommer, sier han.

- Tror du Danmark må bytte landslagssjef før du får sjansen?

- Det kan nok hende, men jeg vet ikke. Jeg har sagt det før: hvis man titter på de jeg konkurrerer mot i den posisjonen, så har vi god kvalitet og fantastiske spillere der, sier han.

- Jeg må bare fortsette å gjøre det så bra jeg kan, så får vi håpe jeg får sjansen en gang, sier børsvinneren.

Tett bak børsvinneren NTB har hatt reportere til stede på samtlige eliteseriekamper denne sesongen, og vurdert spillerne fra 1-10 etter hver kamp. Jensen vant foran Stabæks Adama Diomande, som ble solgt til Hull etter 21 kamper denne sesongen. Stjerneskuddet Ole Kristian Selnæs tok tredjeplassen i den uhyre jevne kampen.

Jensen endte på 6,11, «Dio» fikk et snitt på 6,10, mens Selnæs hadde 6,09.

Strømsgodsets midtbanegull, Gustav Wikheim og Iver Fossum, fulgte tett bak der igjen.

Spillerne må ha vært på banen i mer enn 30 ordinære minutter for å bli vurdert. De må også ha spilt over 60 prosent av kampene for å være med i totalkampen.

Selnæs ble for øvrig kåret til «Årets spiller» og vinner av Gullballen av en jury bestående av eksperter, kapteinene i eliteserien og folkeavstemning på nett (1/3 hver). Pål André Helland vant børskåringen til VG.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram