Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK trenger tribune-trøkk

I kveld spiller Rosenborg avgjørende kamp i Champions League-kvalifiseringen mot Dunaferr. Trønderne er helt avhengige av å lykkes på Lerkendal. Dagbladet.no følger kampen direkte klokka 20.45.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RBK må få spillet til å gli på hjemmebane hvis det skal bli avansement til gruppespillet. - Publikum kan være en forklaring på at vi har prestert dårligere hjemme enn borte, sier kaptein Erik Hoftun.

Under hjemmekampen mot Shelbourne i den første kvalifiseringsrunden var det mye piping og negative tilrop fra hjemmepublikummet. Etter kampen tok Bent Skammelsrud og Erik Hoftun et oppgjør med Rosenborg-fansen gjennom Adresseavisen. Det hjalp. I neste hjemmekamp mot Viking tapte Rosenborg, men på tribunen var stemningen bra.

- Vi fikk stormende applaus selv om vi lå under 0-2, sier landslagsforsvareren til Adresseavisen.

Også Rosenborg-trener Ola By Rise har en oppfatning av at Rosenborg-publikummet oppleves som for kravstore blant enkelte spillere.

- Jeg vet det er noen spillere i troppen som opplever det slik at publikum forventer at vi alltid skal score mål og spille festfotball på Lerkendal. Det er lettere å spille borte, fordi prestasjonspresset ikke er så høyt. Da stilles det ingen krav til hvordan vi spiller. Vi kan tillate oss å være kyniske, bare vi får resultater, sier Ola By Rise.

Nils Arne Eggen maner Trondheims-folket til å møte opp på Lerkendal for å støtte Rosenborg i kveld.

- I kveld trenger vi trykket fra publikum som lagets tolvtemann. Hvis folk sitter hjemme for å spare 170 kroner i kveld, så kan de bare sitte hjemme resten av høsten også, sier Nils Arne Eggen ifølge Adresseavisen.

I formiddag var det solgt 7645 billetter til kveldens kamp.

- Det er vanskeligere å selge billetter til kvalifiseringskampene. 7645 billetter er allerede solgt, og 800 billetter er reservert, sier Grete Øiaas i Rosenborg til Dagbladet.no.

Den første kampen mellom Rosenborg og Dunaferr endte 2-2. Roar Strand og Morten Knudsen scoret Rosenborgs mål.

Rosenborgs lag i kveld:

Arni Gautur Arason - Christer Basma, Bent Inge Johnsen, Erik Hoftun, Ståle Stensaas - Fredrik Winsnes, Bent Skammelsrud, Ørjan Berg - Jan Derek Sørensen, Frode Johnsen, Roar Strand.