Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-trio usikre mot Aalesund

Espen Johnsen kan bli klar, men det er verre med Ørjan Berg og Roar Strand. Les siste om tippeligarunden!

Johnsen kan bli klar til søndagens Rosenborg-kamp hjemme på Lerkendal mot Aalesund. Keeperen dro tirsdag hjem fra landslagssamlingen i Irland med en strekkskade i låret.

- Det ser bra ut med Espen. Men vi trener lørdag også, så vi får se da. Blir ikke Espen klar, har vi uansett en annen landslagskeeper av meget høy kvalitet, sier assistenttrener Ola By Rise til NTB.

Mannen han sikter til, er Arni Gautur Arason som slapp inn tre mål da Island spilte mot Finland i Helsingfors.

Både Roar Strand og Ørjan Berg er usikre for RBK. Berg sliter med krampe i leggen.

Søndag (18.00):

Bryne - Lillestrøm

Bryne: Lasse Strand, Knut Sirevåg og Johan Paulsson er alle uaktuelle for Bryne på grunn av skader. Pierre Gallo er med i troppen men usikker foran søndagens kamp, mens svensken Marcus Andreasson er tilbake etter skade for jærlaget. Også Roger Eskeland er med i troppen, og er snart spilleklar etter kneskaden.

Lillestrøm: Petter Belsvik signerte i dag, og er dermed aktuell for spill mot Bryne. Men trolig starter han på benken på grunn av lite kamptrening. Uwe Rösler er under behandling for kreft. Ute er også Rikhardur Dadason, Arild Sundgot og Tom Kristoffersen, som alle er skadet.

Stabæk - Bodø/Glimt

Stabæk: Alle mann er disponible for trener Gaute Larsen.

Bodø/Glimt: Stig Johansen sliter med et kne og er høyst usikker. Hans Jørgen Andersen er tilbake i trening etter sin ankelskade, men det er tvilsomt om han blir med mot Stabæk. Keeper Ole Arvid Langnes og Trond Olsen er fortsatt uaktuelle for trener Øystein Gåre.

Rosenborg - Aalesund

Rosenborg: Dagens trening var positiv for keeper Espen Johnsen, som måtte reise hjem fra Dublin. Treningen lørdag avgjør om han blir klar. Hvis ikke, står Islands landslagskeeper Arni Gautur Arason klar til å overta. Roar Strand og Ørjan Berg er usikre. Sistnevnte sliter med krampe i leggen.

Aalesund: Paulo dos Santos er fortsatt uaktuell for trener Ivar Morten Normark. Rune Johansen sliter med en ankelskade og er høyst usikker. Ellers stiller Aalesund med skadefritt mannskap mot serielederen.

Tromsø - Odd Grenland

Tromsø: Alle spillere klare til kamp, unntatt en hofteplaget Svein Morten Johansen.

Odd Grenland: Edwin van Ankeren er uaktuell på grunn av strekk. Heller ikke Jan Tore Amundsen er klar etter sin ankeloperasjon. Christian Flindt Bjerg er frisk og klar etter lungebetennelse, og er aktuell fra start.

Vålerenga - Sogndal

Vålerenga: Erik Hagen og Bjørn Arild Levernes er langtidsskadd.. Heller ikke Lars Bohinen er aktuell. Tobias Grahn og Raio Piiroja er tilbake i trening og kan få spilletid mot Sogndal.

Sogndal: Trener Jan Halvor Halvorsen tar med seg en nesten skadefri tropp til Oslo. Eneste usikkerhetsmoment er Rune Bolseth, som sliter med å bli kvitt en strekk. Men Bolseth er aktuell for laget etter å ha trent de siste dagene.

Søndag kl. 21:

Molde - Lyn

Molde: Daniel Berg Hestad blir borte fra fotballen på ubestemt tid. Han prioriterer sitt syke barn. Trond Strande kan være aktuell til denne kampen. Det er ikke Andri Sigthorsson eller Thomas Mork.

Lyn: Steven Lustü og Thomas Lagerlöf er usikre for Oslo-klubben, mens Helgi Sigurdsson er klar. Blir Lustü klar, er skaden hans leget fortere enn ventet. Mohammed Ouseb er langtidsskadd.

Mandag kl. 19.00:

Brann - Viking

Brann: Erlend Hanstveit måtte stå over U21-landskampen mot Portugal, og er også høyst tvilsom mot Viking. Han pådro seg nesebrudd mot Aalesund i forrige seriekamp, men en rift i et leddbånd er det største problemet for Hanstveit. Knut Walde er tilbake, og Toni Nhleko er klar igjen etter at han var ute mot Aalesund på grunn av landskamp med Sør-Afrika. Cato Guntveit og Jonas Jonsson er langtidsskadd.

Viking: Stavanger-laget drar til Bergen uten nye skader. Erik Fuglestad og Jørgen Tengesdal er ute i lang tid.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media