RBK tvinger sine ansatte til taushet

Krever livsvarig taushetsplikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rosenborg krever livsvarig taushetsplikt av sine ansatte. I september i år ble arbeidsstaben avkrevd et skriftlig og uoppsigelig taushetsløfte.

Ifølge Adresseavisen synes de ansatte i klubben at taushetserklæringen er holdt i en juridisk språkdrakt som er svært vanskelig å forstå. I tillegg skal den være omfattende, og den er formulert på en måte som gjør den anvendbar i en rekke sammenhenger.

Spesielt erklæringens siste punkt har ført til at folk har reagert. «Taushetsplikten gjelder også etter fratreden», fastslår RBK i erklæringen.

Landets mest åpne fotballklubb forlanger livsvarig taushetsplikt av personalet.

Klubbdirektør Nils Skutle opplyser at han ikke kjenner til detaljene i formuleringene i taushetserklæringen. At Adresseavisen har fått fatt i et eksemplar, mener Skutle er et godt bevis på at det er nødvendig å ha taushetsplikt i klubben.

- Jeg er helt sikker på at dette kommer til å bli normalen i norske klubber om få år. Rosenborg har ofte vært ledende i utviklingsarbeid, og mye av det vi har gjort, har andre sett verdien av etterpå, slår klubbdirektøren i «Norges mest åpne klubb» fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer