Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK tvinger sine ansatte til taushet

Krever livsvarig taushetsplikt.

Rosenborg krever livsvarig taushetsplikt av sine ansatte. I september i år ble arbeidsstaben avkrevd et skriftlig og uoppsigelig taushetsløfte.

Ifølge Adresseavisen synes de ansatte i klubben at taushetserklæringen er holdt i en juridisk språkdrakt som er svært vanskelig å forstå. I tillegg skal den være omfattende, og den er formulert på en måte som gjør den anvendbar i en rekke sammenhenger.

Spesielt erklæringens siste punkt har ført til at folk har reagert. «Taushetsplikten gjelder også etter fratreden», fastslår RBK i erklæringen.

Landets mest åpne fotballklubb forlanger livsvarig taushetsplikt av personalet.

Klubbdirektør Nils Skutle opplyser at han ikke kjenner til detaljene i formuleringene i taushetserklæringen. At Adresseavisen har fått fatt i et eksemplar, mener Skutle er et godt bevis på at det er nødvendig å ha taushetsplikt i klubben.

- Jeg er helt sikker på at dette kommer til å bli normalen i norske klubber om få år. Rosenborg har ofte vært ledende i utviklingsarbeid, og mye av det vi har gjort, har andre sett verdien av etterpå, slår klubbdirektøren i «Norges mest åpne klubb» fast.

Personaldirektør Trond Alstad står bak utarbeidelsen av erklæringen. Han var ikke tilgjengelig for kommentar til saken på noe tidspunkt onsdag.

(NTB)

RBK tvinger sine ansatte til taushet
STILLER TØFFE KRAV: Direktør Nils Skutle og Rosenborg skryter gjerne av at de er Norges mest åpne klubb. Men nå krever de livsvarig taushetsplikt av sine ansatte - og den gjelder også etter fratreden. Foto: SCANPIX
STILLER TØFFE KRAV: Direktør Nils Skutle og Rosenborg skryter gjerne av at de er Norges mest åpne klubb. Men nå krever de livsvarig taushetsplikt av sine ansatte - og den gjelder også etter fratreden. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media