RBK under 10 000 for første gang på ti år

Publikum svikter i Trondheim.

Rosenborg hadde under 10.000 tilskuere i søndagens 0-0-kamp mot Odd Grenland. Det er første gang siden 2002.

Kun 9822 tilskuere var innom Lerkendal og så RBK spille sesongens tredje målløse hjemmekamp. Fire dager tidligere, 16. mai, var tallet på over 20.000 under trøndernes forsmedelige 0-1-tap for Hønefoss.

Rosenborg har slitt med sviktende tilskuertall de siste årene. Daglig leder Hroar Stjernen vedgår at søndagens tilskuertall er for lavt.

- Det er mindre enn budsjettert å ha under 10.000 på tribunen. Likevel ligger vi over budsjett totalt så langt i år. Vi har budsjettert nøkternt, opplyser Stjernen.

PUBLIKUMSSVIKT: Færre enn 10 000 tilskuere fikk med seg at Markus Henriksen (t.h.) og Rosenborg spilte 0-0 mot Jone Samuelsen og Odd Grenland. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PUBLIKUMSSVIKT: Færre enn 10 000 tilskuere fikk med seg at Markus Henriksen (t.h.) og Rosenborg spilte 0-0 mot Jone Samuelsen og Odd Grenland. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Han vedkjenner samtidig at han forstår hvorfor trønderpublikummet uteblir.

- Produktet vi har leverte de to siste kampene har ikke vært godt nok. Jeg forstår derfor at tilskuertallet ikke ble høyere. Jeg regner med at de som kom 16. mai, etter hvert vender tilbake.

Rosenborg møter Strømsgodset i neste hjemmekamp 24. juni i eliteserien.

(NTB)