RBK ute av E-cupene

Med 0-3 mot Inter, er det klart at Rosenborg blir gruppejumbo én runde før slutt. John Carews Valencia vant 1-0 borte mot John Arne Riises Liverpool. Dagbladet.no fulgte Champions League direkte!

Rosenborg var for upresise i det meste de foretok seg, og klarte ikke å ta poeng fra et Inter-lag som på ingen måte imponerte.

1-0 kom etter en halvtime. Uruguays VM-stjerne Alvaro Recoba fikk stå helt alene, og skjøt lavt midt i mål. Arason kunne kanskje vært mer aktiv med beina, men forsvaret må ta skylda for passiv markering.

På 2-0 var det flere som ropte på offside da Vieri fikk ballen. Men ballen ble rullet ut på kanten, slått inn og der sto Janne Saarinen og stupte inn og headet ballen i eget mål. Hernan Crespo kom helt alene med keeper, og satte enkelt inn 3-0 i det 72. minutt.

Bare nesten

Med bare tre poeng på fem kamper er Rosenborg nå ute av Champions League, og har heller ikke muligheten til å ta tredjeplassen i gruppe D. Den ville gitt UEFA-cupplass. Ajax slo Lyon 2-0 selv med Christian Chivu utvist, og leder gruppen med åtte poeng, det samme som Inter. Lyon er nummer tre med sine sju.

- Vi hadde tro på det, men det ble bare nesten. Nå må vi prøve å avslutte med stil og skal gi alt mot Lyon selv om vi allerede er ute, sa Dagfinn Enerly til TV3 etter kampen. Han ble kåret til kampens beste spiller av seerne, men var ikke helt enig i det selv.

- Jeg hadde ingen stor kamp. Laget hadde ikke marginene på vår side. Baklengsmålene burde vært unngått. Men vi manglet også effektivitet, og burde i alle fall scoret ett mål, sa Nils Arne Eggen til NRK.

- Burde scoret

- Vi var defensive i vårt spill i dag, men skapte likevel sjanser før pause. Hvis vi hadde scoret først, noe vi burde gjort, hadde det vært mulig å ta dem, sa en skuffet og noe irritert Eggen til NTB.

- Kampledelsen var ikke helt som den skulle. Det er lenge siden jeg har opplevd at det har vært så stor forskjell. Det var et par handser og en klar offside foran 2-0-målet. Og en annen episode, der Karadas ble hektet opp på 16-meteren. Dommeren vinket det videre, det var også en episode...

- Bor du i Milano?

- Vieri ble feilaktig avblåst for offside tidlig i kampen?

- Bor du i Milano? spurte en sint Eggen NTBs medarbeider.

- Hva tenker du om at dette var din siste europatur som hovedtrener for Rosenborg?

- Det har du spurt om siden vi dro, jeg svarer det samme som tidligere. Ingen ting! fortsatte en irritert Eggen.

- Synes du spillet på bortebane er blitt bedre? ble det spurt. - Det kan du si, men vi taper jo 3-0. Målene preger alltid en fotballkamp, og vi var ikke dyktige nok i dag. Det er bare å gratulere Inter med seieren.

Inter-trener Hector Cuper skrøt av Rosenborg etter kampen.

- Jeg syntes at Rosenborg gjorde en veldig bra kamp. De ga oss god motstand, men vi fikk målene på strategisk viktige tidspunkt. De var nær ved å ta ledelsen på en heading, og jeg var lettet da de ikke lykkes, sa Hector Cuper.

Gruppe A:

Arsenal gikk på sitt fjerde strake tap da de spilte 1-2 borte mot Dortmund. Tyskerne topper nå gruppa ett poeng foran Arsenal. Keeper David Seaman blir kritisert for begge baklengsmålene. På det først var han svært treg da et skudd gikk via Gilberto Silva og i mål. Veterankeeperen laget også straffesparket som ga 2-1.

Likevel er både Arsenal og Dortmund klare for neste runde etter at Auxerre tapte 3-0 for PSV. Franskmennene fikk to spillere utvist.

- Vi får ikke panikk etter fire strake tap. Jeg synes vi spilte bra i dag, og er sikker på at vi kommer tilbake, sa Arsenal-trener Arsene Wenger til ITV.

Gruppe B:

John Carew ble byttet ut ti minutter før slutt, men likevel vant Valencia 1-0 borte mot Liverpool. John Arne Riise spilte hele kampen for hjemmelaget. Han var ikke enig i at det var klasseforskjell på lagene.

- Nei! Det er jeg ikke enig i. Vi vant sjansestatistikken, og har god nok stall til å henge med både i serien og mesterligaen, kontret Riise ovenfor NTB.

Riise skrøt av Valencia.

- De hadde et veldig godt lag, og var flinke til å holde på ballen. Det viste de i dag.

Viktig kamp mot Basel

Nordmannen var i stadige dueller med matchvinneren Francisco Rufete.

- Han er liten og kjapp, men jeg føler at jeg hadde bra kontroll på ham.

Med seieren er spanjolene gruppevinnere med 13 poeng. Liverpool innehar foreløpig andreplassen, men Basel er to poeng bak og møter Spartak Moskva til utsatt kamp kommende tirsdag. Vinner de den kampen, må Liverpool slå Basel om to uker.

- Det blir knallhardt, men vi skal har vi lyst til å vinne hver eneste kamp og skal selvsagt gjøre vårt beste, sa Riise.

Manager Gerard Houllier innrømmet etter kampen at det er klasseforskjell på de to lagene.

- De har vært i to Champions League-finale de siste årene, og er et bra lag. Ved å spille mot dem ser vi hvilket nivå vi må opp på, sa han til ITV2.

Gruppe D:

Real Madrid gikk på et overraskende tap hjemme mot Roma (0-1). Dermed deler de tabelltoppen med åtte poeng hver. Genk og AEK Athen spilte uavgjort 1-1. AEK har fem poeng, og kan gå videre med maks tur i siste kamp. Genk kan best bli nummer tre.