RBK utklasset Tromsø

Ingen tvil i kveldens treningskamp.

(Dagbladet.no:) Tromsø - Rosenborg 0-4. Bortsett fra de to tapene mot Zenit St. Petersburg i UEFA-cupen, har Rosenborg vært ubeseiret i vinter. Trønderne har vunnet seks treningskamper og spilt to avgjort.

Målforskjellen er på imponerende 25-5.

Per-Mathias Høgmo kom i kveld tilbake til Tromsø for første gang som trener for et annet lag, etter at han ga seg som TIL-trener i 2004.

55 min. på Ciljan

Per Ciljan Skjelbred spilte sin første kamp etter beinbruddet for ti dager siden, da han gjennomførte 45 minutter mot Brann. Også mot Aalesund spilte han en omgang. Mot Tromsø spilte han i nesten en time, før han ble erstattet av Frode Johnsen.

Ifølge adressa.no er han fortsatt litt temposvak, men likevel god med ball.

Rosenborg tok ledelsen etter 25 minutter, da Bjørn Tore Kvarme headet et innlegg fra tidligere TIL-spiller Karim Essediri i mål.

Noen minutter før pause økte Øyvind Storflor ledelsen, etter en stygg miss av keeper Knut Borch.

SCORET: Yssouf Kone scoret RBKs tredje mål, bare noen minutter etter at han kom på banen. Foto: SCANPIX
SCORET: Yssouf Kone scoret RBKs tredje mål, bare noen minutter etter at han kom på banen. Foto: SCANPIX Vis mer

Keeperen bommet også på Rosenborgs tredje mål, like etter pause. Robbie Russel kastet langt inn i feltet, og Borch ropte «keeper» - men innbytter Yssouf Kone var først på ballen og tuppet den i mål foran keeperen.

Rett før slutt fastsatte Daniel Braaten sluttresultatet da han stakk i bakrommet på et langt Espen Johnsen-utspill og scoret sikkert.

- Preget av målene

Tromsø holdt godt følge med RBK i 1. omgang, men etter pause var Rosenborg klart best i Skarphallen.

- Fram til 3-0 var det vel ikke helt rettferdig ut fra spill og sjanser. Men totalt sett er jeg fornøyd, ikke minst med at vi står kampen så godt tross mange bytter underveis, sier Høgmo til Bladet-Tromsø.

Det er TIL-trener Ivar Morten Normark enig i.

- 1. omgang var helt ok. Etter 0-3 ble vi preget av det som skjedde, og det er menneskelig. Dermed ble det ingen god opplevelse for oss, sier Normark til Tromsø-avisa.

Debatt

Hvilke tre lag tror du stikker av med medaljene i Tippeligaen?

FULL KONTROLL: Per-Mathias Høgmos Rosenborg har vist god form i treningskampene.