RBK vant målorgie mot Haugesund

Men gjestene måtte minne RBK om at ferien var over.

Rosenborg - Haugesund 5-3 (2-0)

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg gikk seierende ut av målorgien som fant sted på Lerkendal i kveld - selv om de tabbet seg ut etter å ha fått en pangstart mot Haugesund. Men trønderne våknet tidsnok med en herlig sluttspurt.

- Det var som at det var flere perioder i kampen. Vi startet bra, så spilte vi dårlig, før vi avsluttet veldig sterkt, sa Rosenborg-spiller Mike Jensen til TV 2 etter kampen.

Hjemmelaget startet kampen i høyt tempo, mens Haugesund så ut som de var på ferie. Trønderne takket for det og ledet 2-0 etter 11 minutter.

Men så stoppet det meste for RBK.

Haugesund spilte seg sakte, men sikkert inn i kampen - dog uten å produsere all verden. Nærmest var Alexander Stølås som skjøt et frispark via muren og i tverrligger.

FKH snudde Men så kom pausen, og det var et helt nytt Haugesund-lag som kom ut på banen til 2. omgang.

Fem minutter spilt og Christian Gytkjær fikk stå helt alene i feltet og heade inn 2-1. Fem minutter senere var det Maic Sema som stod  like alene og skjøt inn 2-2.

- Jeg trodde nesten ikke på det som skjedde. Vi var passive i den perioden av kampen og manglet kraft, sa Jensen.

Det hele startet med en forferdelig miss av Stefan Strandberg i forkant. Strandberg var tilbake i startelleveren, og viste seg ikke akkurat frem positivt for potensielle kjøpere i den situasjonen...
Sommerferie Og som ikke det var nok, etter 66 minutter satt ballen nok en gang bak RBK-keeper Alexander Lund Hansen etter dueller i feltet. På ett kvarter var alt snudd på Lerkendal.

Det var Rosenborg som var på sommerferie, mens Haugesund hadde funnet ut at eliteserien hadde startet opp igjen...

Så våknet imidlertid trønderne igjen. Å tape på hjemmebane i sommervarmen ville de ikke ha på seg.

Mike Jensen dundret inn 3-3 under Haugesunds unge keeper Per Kristian Bråtveit etter 75 minutter.

Snudde igjen Og knappe tre minutter senere var alt snudd nok en gang. Riku Riski kom på et herlig raid på høyresiden. Finnen skar inn fordi et par spillere og skjøt lavt inn mot den borteste stolperoten.

Vakkert gjort, og plutselig hadde Lerkendal-publikum troen tilbake på guttene sine.

Spillerne fikk troen tilbake de også. For etter 82 minutter skjøt Morten Gamst Pedersen et knallhardt frispark innover - og rett i mål forbi 18 år gamle Bråtveit i Haugesund-målet.

Unggutten fikk bare såvidt sneiet ballen med hanskene før den gikk i målet.