Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-veteran skvetter av Bratseth

Refser stikket mot Eggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I likhet med Nils Arne Eggen er Bjørn Hansen en av Rosenborgs mest trofaste tjenere. Han har vært Eggens assistent og talentutvikler i en årrekke, og ble pensjonist i 2005 etter over 20 år i klubben.

I fjor advarte Hansen kraftig mot det økende antallet utlendinger i Tippeligaen, som da hadde passert 100 spillere.

- Dette går ad undas. Og jeg har advart mot dette i femten år, uten at noe har skjedd. Det blir bare verre og verre, sa Hansen til Dagbladet.

Derfor applauderte han gårsdagens Nils Arne Eggen-utspill, hvor trenerlegenden gikk kraftig til angrep på innkjøpspolitikken i Rosenborg. Eggen mener tendensen går mot at utenlandske spillere prioriteres framfor lokale gutter som Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey.

Mindre på Brakka

RBK-direktør Rune Bratseth lot seg ikke affisere av kritikken - og serverte et oppsiktsvekkende motangrep på Eggen.

- Vi kan ikke bruke energi på det Nils Arne sier, sa han til VG.

Det får Bjørn Hansen til å reagere sterkt.

TROFAST TJENER: Bjørn Hansen har jobbet i Rosenborg i over 20 år. Han mener Rune Bratseth går langt over streken med uttalelsen om at RBK ikke kan bruke energi på Nils Arne Eggen. Her er Hansen fotografert på RBK-trening i 2002. Foto: Tom E. Østhuus
TROFAST TJENER: Bjørn Hansen har jobbet i Rosenborg i over 20 år. Han mener Rune Bratseth går langt over streken med uttalelsen om at RBK ikke kan bruke energi på Nils Arne Eggen. Her er Hansen fotografert på RBK-trening i 2002. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

- Hvis Rune er riktig sitert, synes jeg det bare er synd. For Nils Arne har på ingen måte mistet gangsynet, sier Hansen til Dagbladet.no.

- Synes du uttalelsen viser manglende respekt på det Eggen har betydd for klubben?

- Om Rune virkelig har sagt dette, så synes jeg det.

Selv er ikke Hansen like ofte på besøk i Brakka på Lerkendal, som han var tidligere.

- Jeg er jo der en del, men føler ikke samme tilhørighet til Brakka som før. Jeg skvetter jo litt når jeg hører at de ikke kan bruke energi på Nils. Kan de ikke bruke energi på ham, kan de i hvert fall ikke bruke det på meg. Uten Nils hadde det ikke vært noe RBK, det er alle enige om. Men det blir litt tøft hvis man ikke lytter. Det fortjener ikke Nils, sier Hansen til Dagbladet.no.

Forsterket uro

Han mener Rosenborg i alle år har vært et eksempel til etterfølgelse når det gjelder å bruke norske spillere, noe han har skrytt av titt og ofte. Nå registrerer han med tungt hjerte at det tilhører fortida.

- Vi har jo litt komplekser i norsk fotball, og følger etter lag som Chelsea og Arsenal, hvor de nesten bare bruker utlendinger. Kan vi ikke ha trua på at det går an å være litt annerledes?

image: RBK-veteran skvetter av Bratseth

- Jeg skjønner at Trøndelag ikke lenger er stort nok for at Rosenborg skal være et lokomotiv, men jeg håper vi først og fremst kan holde oss til norske spillere. Jeg har fortsatt litt tro på at publikums identifikasjon med klubben blir større jo flere norske spillere vi har, sier Hansen.

- Er du bekymret for spillere som Skjelbred og Tettey?

- Hovedtreneren har jo sagt at de nye utlendingene blir noe å bryne seg på for de unge spillerne. Men da går jeg utifra at han ikke mener at bare Per og Alex skal konkurrere, men spillere som Vidar Riseth og Roar Strand også. Det er viktig å la de yngste få tillit. Jeg føler forsterka uro i forhold til det, sier RBK-veteranen.

• Din mening: Overrasket over Bratseths uttalelse om Eggen?

GODE VENNER:</B> Bjørn Hansen har vært Nils Arne Eggens assistent i en årrekke.
<B>UENIGE:</B> Bjørn Hansen mener Rosenborg har for mange utlendinger. Det synes ikke Rune Bratseth.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!