Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK-veteraner krever langsiktig løsning

Og Sørloth er enig med Ola By Rise.

 • Si din mening om RBK-bråket (Dagbladet.no): I dag forteller Dagbladet deg at RBK-direktør Rune Bratseth ikke utelukker at dagens FFK-trener Knut Torbjørn Eggen tar over sjefsstolen på Lerkendal. Men han er først aktuell om ett år. Det samme er Trond Sollied, som har ett år igjen av kontrakten sin med Brugge i Belgia.

  Dersom Rosenborg går for en av disse må de fylle året i mellom med en kortsiktig løsning. Som for eksempel Per Joar Hansen og Nils Arne Eggen i tospann.

  - Tanken som er skissert er selvfølgelig ikke utenkelig, sier Bratseth til Dagbladet.

  Uten at det vekker entusiasmen hos RBK-veteranene Dagbladet.no har snakket med.

  - Tenk langsiktig


  - Først må man komme fram til et navn som kan være der i flere år framover, sier Gøran Sørloth.

  - Løsningen neste år må være den løsningen man har tro på i flere år fremover, sier Karl Petter Løken.

  Derfor tror ingen av dem at å dytte inn Hansen og Eggen for å fylle et slags vakuum mens man venter på Treneren er en spesielt god ide.

  - Nå er de jo nødt til å gjøre en endring, avgjørelsen om det er jo allerede tatt. Og man kan være enig eller uenig i akkurat det, men det er ikke noen god løsning å gå for en halvkvedet vise nå. Jeg syns ikke man nødvendigvis må stake ut en treårskurs med folk ut og inn i perioden, sier Løken.

  - De bør ikke antyde hva de skal gjøre året etter neste år. Det kan være en mulig løsning med Per Joar og Nils, men de må jo få sjansen. Det høres rart ut om man skal skiftes ut uavhengig av det sportslige.

  - I forhold til kontinuiteten i Rosenborg høres ikke det ut som en logisk løsning.

  Tror på Hansen og Eggen


  Løken tror konstellasjonen Per Joar Hansen og Nils Arne Eggen kan være god for Rosenborg. Han mener det er en forutsetning at den nye treneren kjenner klubben og de verdiene Rosenborg står for. Og da er ikke valgmulighetene så mange.

  - Det er ingen grunn til at det ikke skal kunne fungere med Per Joar og Nils. Også utover ett år, sier Løken.

  - Men jeg støtter løsningen Rosenborg velger fullt ut, uansett hvem det blir, men det må være en løsning man har tro på over tid.

  - Enig med Ola


  Også Gøran Sørloth mener løsningen Hansen/Eggen kan være riktig for Rosenborg. Hvis klubben har tro på at de kan levere over tid. Heller ikke Sørloth tror på en ett-årsløsning i påvente av mer navngjetne trenere.

  - Sollied og Eggen er begge gode trenere, men begge er under kontrakt, så dette blir et spørsmål om penger, sier Sørloth til Dagbladet.no.

  Og heller mer mot Trond Sollied enn Eggen jr. Akkurat som Ola By Rise har tatt til orde for.

  - Jeg støtter Ola fullt ut. Trond er en veldig kapabel mann på alle mulige måter.

  - Knut Thorbjørn er en spennende person, men han er ennå fersk i gamet med tanke på Rosenborg. Det er en usedvanlig tøff jobb.

  - Så han er ikke klar for jobben ennå?

  - Det har jeg ingen formening om. Han har vært gjennom en knalltøff vårsesong i Fredrikstad og rettet det opp i høst. Det står det respekt av, sier Sørloth.

ÈN LØSNING: Karl Petter Løken tror Per Joar Hansen og Nils Arne Eggen kan fungere som RBK-trenere de neste åra.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media