RBK videre til neste runde etter målshow i Europa League-kvalifiseringen

Brukte bare drøye kvarteret på å sikre avansementet.

SCORET: Fredrik Midtsjø åpnet målshowet for Rosenborg etter bare fire minutter. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SCORET: Fredrik Midtsjø åpnet målshowet for Rosenborg etter bare fire minutter. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Rosenborg - KR Reykjavik 3-0 (4-0 sammenlagt), Odd - Shamrock Rovers 2-1 (4-1 sammenlagt), Strømsgodset - Mladá Boleslav 0-1 (2-2 sammenlagt, Godset videre på bortemålsregelen)

LERKENDAL (Dagbladet): 1-0 etter knappe fire minutter, 2-0 etter knappe syv og 3-0 etter 17 minutter. Rosenborg lekte med svake islendinger før de roet ned og surfet inn avansementet.

I neste runde blir det nok tøffere mot ungarske Debrecen som i kveld vant hele 9-2 hjemme mot Skonto fra Latvia. Men med seier der begynner Rosenborg virkelig å nærme seg gruppespill med gjeve motstandere, og ikke minst UEFAs store pengebinge som kan innbringe flere titalls millioner i klubbkassa.

Avansement fra den siste avgjørende playoff-runden gjør at Rosenborg er klar for en spennende trekning som både kan gi gode publikumsinntekter og ikke minst biter av premiepotten som UEFA deler ut.
 
Tre raske mål For at Rosenborg skal nå sine mål om å igjen få en storhetstid innen europeisk fotball er både den internasjonale matchingen og ikke minst pengene viktig.

Fra bortekampen mot Reykjavik hadde Rosenborg med seg 1-0-ledelse, og med pangstarten på Lerkendal viste Rosenborg klasse.

Fredrik Midsjø startet ballet med et presist skudd ned i hjørnet i det fjerde spilleminutt. Så gjorde Pål Andre Helland det samme tre minutter senere før Alexander Søderlund først bommet, men deretter scoret på returen etter 17 minutter.

Lavt tempo Resten av kampen ble preget av et Reykjavik-lag som lå stadig lavere og et Rosenborg-lag som spilte uten både tempo og presisjon.

Trønderne har tett kampprogram fremover, både med serie, cup og flere kamper i Europa. Det virket å ligge i bakhodet når laget ikke gjorde mer enn nødvendig resten av kampen.

Likevel både kunne og burde seieren blitt langt større med litt mer trøkk i gjestenes 16-meter.

ODD og Godset videre I Skien og Drammen sørget henholdsvis Odd og Strømsgodset for at fotballkvelden ble komplett, sett med norske øyne.

Scoringer av Ole Jørgen Halvorsen og kaptein Steffen Hagen sikret Odd en 2-1-seier hjemme mot irske Shamrock Rovers, noe som fastsatte sammenlagtresultatet til overbevisende 4-1.

Strømsgodset tapte på sin side oppgjøret mot Mladá Boleslav 0-1, men den råsterke 2-1-seieren i Tsjekkia sist uke gjorde at drammenserne gikk videre på bortemålsregelen.

I den tredje og nest siste kvalifiseringsrunden til Europa League spiller de norske lagene slik:

RBK - Debrecen (Ungarn)
Odd - Elfsborg (Sverige)
Strømsgodset - Hadjuk Split (Kroatia)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer