Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK vil banke Breidablik for å øke selvtilliten

Og gjør trolig fire endringer på laget.

RETURKAMP:  Rosenborg overkjørte Breidablik 5-0 på Lerkendal. I dag møtes lagene til returkamp.
Foto: Ned Alley / Scanpix
RETURKAMP: Rosenborg overkjørte Breidablik 5-0 på Lerkendal. I dag møtes lagene til returkamp. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg gjør trolig fire endringer på laget i mesterligakvalifiseringen mot Breidablik på Island.

Trener Jan Jönsson har ikke offentliggjort lagoppstillingen, men sannsynligvis får flere spillere hvile onsdag. Svensken har gått langt i å antyde at både Mushaga Bakenga og Trond Olsen får starte kampen.

Duoen går trolig inn på hver sin kant på bekostning av Morten Moldskred og Jonas Svensson.

Også Alejandro Lago og Gjermund Åsen kan være blant de elleve som skal ta Rosenborg gjennom det som bør være en transportetappe etter seier 5-0 i hjemmeoppgjøret. Lago kan få sjansen fordi midtstopper Jim Larsen har vært småsyk, mens Åsen kan ta indreløperplassen Fredrik Winsnes har hatt den siste tiden.

Jönsson ser på kampen som en viktig trening mot det som trolig blir tøffere kamper videre i kvalifiseringen. I neste runde venter fjorårets tsjekkiske seriemestere, Viktoria Plzen.

Ønsker å styre kampen - Vi ønsker litt mer tempoveksling i angrepsspillet og mer truende bak deres forsvarsfirer enn vi klarte sist. Vi ønsker en bra prestasjon og en seier for selvtilliten sin del, sier han til Rosenborgs nettsted.

Treneren regner med at trønderne kommer til å styre bortekampen.

- Ja, det har jeg ingenting imot. Men vi får vel regne med at Breidablik er litt bedre her med hjemmepublikummet i ryggen. Men vi ønsker å ta tak i matchen og styre kampen, sier han

(NTB)