Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBK vil beholde Derek

Jan Derek Sørenens flotteste mål vil få Borussia Dortmund og 1860 Munchen til å gå i knehasene på hverandre når overgangstvisten skal avgjøres i tysk arbeidsrett 13. desember. Og hvis det tyske forbundet gjør en Figo av Derek vil Rosenborg være der med penger og sterke argumenter for ny kontrakt på Lerkendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tanken har streifet oss - at Derek kan bli utestengt fra tysk fotball for en periode, sier Rune Bratseth til Dagbladet.

- Hvis så skjer vil vi gjøre alt vi kan for å beholde ham.

Luis Figo ble utestengt fra italiensk fotball i to år fordi han skrev kontrakt med to klubber samtidig. 13. desember skal det tyske rettsvesenet ta stilling til om Jan Derek Sørensen skal spille for Borussia Dortmund eller Myggens 1860 Munchen. Arbeidsretten kan ikke utestenge Derek fra tysk fotball - men landets fotballforbund kan gjøre det. Hvis de mener han har gjort som Figo.

- Min sak kan ikke sammenliknes med Luis Figos, sier Jan Derek Sørensen til Dagbladet.

- Jeg har full tillitt til at Erik Solér ordner opp i de problemene som har oppstått.

To signaturer

RBK-direktør Rune Bratseth bekrefter imidlertid at Derek har skrevet under på papirer både for Borussia og 1860. Borussia fikk til og med signaturen før 1. juli - datoen han formelt hadde anledning til å begynne å planlegge framtida. Og det er derfor Rosenborg-ledelsen har tenkt tanken om at det kan være mulig å beholde lynvingen. Når det blir klarhet i papirrotet.

- Kommer det en klubb utenfor Tyskland på banen kan ikke vi matche et eventuelt tilbud, sier Rune Bratseth.

- Vi kan jo ikke stappe lommene hans fulle av penger. Men vi ønsker å beholde Jan Derek - det har vi gjort hele tida.

- Derfor vil vi strekke oss langt.

Stort mål - små ord

Jan Derek Sørensen er en mann med små ord. Han liker ikke mediaoppmerksomhet i det hele tatt. Men han innrømmer i hvert fall at målet han scoret på Olympiastadion onsdag kveld er det fineste han har gjort i karrieren. Og at det slår frisparkperlen mot Dortmund.

- Det var litt mer ved denne scoringen, sier Derek til Dagbladet.

Det holder det. Og: Det gir Borussia Dortmund og 1860 Munchen enda mer å krangle om i retten.

HVA NÅ? Jan Derek Sørensen.