RBK vil ha hjem Braaten og Solli

Hareide sier nei.

Rosenborg-ledelsen krever at Jan Gunnar Solli og Daniel Braaten sendes hjem fra landslagssamlingen i München på grunn av skader.

Åge Hareide sier nei til dette kravet.

- Det medisinske støtteapparatet i Rosenborg har konkludert med at begge er for skadet til å spille landskampen mot Moldova. Daniel Braaten har smerter på baksiden av låret. Jan Gunnar Solli er i ferd med å pådra seg en skade i akillesen. Dette har vi formidlet til landslagsledelsen, sier Per Joar Hansen til Adresseavisen.

RBK-treneren ønsker ikke å utsette de to spillerne for unødvendige belastninger bare et par uker før serien starter i Norge.

- Jeg regner med at landslagets medisinske støtteapparat er fornuftige nok til å ta en riktig beslutning. Begge bør være uaktuelle for troppen, legger Hansen til.

Landslagets lege Thor Einar Andersen undersøkte begge RBK-spillerne i forbindelse med fredagens trening i München. Han kom til en litt annen konklusjon enn Rosenborgs medisinske støtteapparat.

Han sier at de to vil få daglige behandlinger. Det blir ikke aktuelt å sende dem hjem, selv om det er for tidlig å si om de er klare til spill mot Moldova onsdag i neste uke. (©NTB)

Daniel Braaten: Har smerter på baksiden av låret.
Jan Gunnar Solli: I ferd med å pådra seg skade i akillesen.