RBK vil ha Iversen og Molde-duo

Rosenborg viser interesse for Moldes stjerner Odd Inge Olsen og Trond Andersen, og håper å leie Steffen Iversen fra Tottenham.

- Vi har såvidt pratet med Molde-spillerne, men ikke tatt formell kontakt med klubben, sier påtroppende trener Trond Sollied til NTB.

- Når det gjelder Steffen, så sliter han i Tottenham. Da må det være i alle parters interesse at han leies ut til oss, fortsetter han.

Han har ikke dårlig samvittighet for samtalene med de to spillerne som er under kontrakt med Molde.

- Vi er ikke interessert i noen som sier tja til å spille for Rosenborg. Hvis vi ikke blir forsikret om at dette er noe de virkelig ønsker, er det ingen vits i å gå videre med saken, forklarer han, og er fullt klar over at Molde eventuelt vil vite å ta seg godt betalt for spillerne.

Vil hjem

Olsen har tidligere sagt at han ønsker seg til Trondheim.

- Han er jo trønder, spilte sammen med Harald Brattbakk i Kolstad, og prøvde seg i Rosenborg allerede da jeg var aktiv. Nå har han vært noen år i Molde og utviklet seg fint, men vi ser jo helst at trøndere spiller i Rosenborg hvis de er gode nok til det, sier Sollied.

- Olsen kan være en fin erstatter for Harald Brattbakk framme. Dessuten kan han spille indreløper, lyder Sollieds vurdering av mannen som i høst fikk debutantnåla da landslaget sikret VM-billetten i Aserbajdsjan.

Vegard Heggems ønske om en mer offensiv rolle i RBK tvinger fram et behov for en ny back. Det gjør Trond Andersen attraktiv.

- Han begynner å få fin rutine fra U-landslaget, men han vil dessverre helst spille på midtbanen. Der ønsker ikke vi å bruke ham. Men vi har back-alternativer i egen stall også. Jeg vurderer å omskolere Andreas Mayer. Han har alt som skal til for å gå inn i rollen. Han er hurtig, ballsikker og sterk mann mot mann.

Liker Olsen

Rosenborg har fremdeles bare styrket stallen med én mann foran neste sesong: Bodø/Glimts Jan Derek Sørensen. Nordlandsklubben har også fått beskjed om at trønderne ønsker seg Bent Inge Johnsen, men flere formelle henvendelser har ikke Rosenborg gjort.

- Vi håper at Brattbakk blir den eneste som forlater RBK, men vi har likevel diskutert hvem som kan passe hos oss. Vi har for eksempel tenkt på en mann som Lasse Olsen, men han har sikkert godt av en sesong til i Strømsgodset. Han ble dyktig sliten mot slutten av sesongen, slutter Sollied.

(NTB)