RBK vil ha Rushfeldt tilbake

FORNEBU (Dagbladet.no): Rosenborg vil hente Sigurd Rushfelt til Lerkendal når leieavtalen med Austria Wien går ut. Men foreløpig sier Real Santander nei.

RBK solgte Rushfeldt til den spanske klubben for to år siden for 30 mill. I fjor høst gjorde han stor suksess som leiespiss på Lerkendal.

Med Frode Johnsen skadd vil Rosenborg gjenta lånet av sin tidligere spiss, som fram til 1. juli er utleid til Austria Wien.

- Rosenborg forhørte seg hos Santander for en uke eller to siden, sier Rushfeldt til Dagbladet.no.

RBK skal ha fått nei fra den spanske klubben, men har likevel avtalt et møte neste uke. Santander vil selge Rushfeldt, ikke leie ut på nytt.

- Derfor tror jeg RBK er lite aktuelt, sier Rushfeldt.

Rushfeldt har bare et år igjen av kontrakten, og kan over nyttår skrive ny avtale med en ny klubb som Bosmanspiller.

- Jeg kunne tenkt meg tilbake til Rosenborg, men tror det er lite aktuelt at de kjøper meg for 15-20 mill. kroner, sier Rushfeldt.

Landslagsspissen vil gjerne fortsette i Austria Wien dersom østerrikerne har penger nok. Han utelukker heller ikke en retur til Santander, som er på vei mot opprykk med ny trener.

- Jeg tror jeg og Thorstein Helstad kunne spilt bra sammen dersom jeg blir i Wien. Jeg tror han vil gjøre det bra i Østerrike, sier han.

  • Nils Johan Semb varsler en 4-4-2-formasjon mot Japan i morgen. Det passer Rushfeldt bra i konkurransen med Ole Gunnar Solskjær og John Carew.

    - Det øker sjansene mine til å få spille, sier han.

    Rosenborg bekreftet i ettermiddag at de ikke har ikke gitt opp spissen.

    - Vi har forhørt oss om Sigurd og spanierne holder oss løpende informert om utviklingen, sier RBK-direktør Rune Bratseth til NTB.

    (Dagbladet.no)

<B>ETTERTRAKTET:</B> Sigurd Rushfeldt er ønsket både i Østerrike og Norge.