- RBK vil la det gå ut over oss

Reidar Vågnes frykter baksmell 16. mai. Les siste om Tippeligalagene.

(Dagbladet.no):

Lyn - Stabæk

Lyn-trener Espen Olafsen håper i det lengste at Øyvind Leonhardsen og Jan Derek Sørensen blir kampklare til Oslo Vest-derbyet.

- Begge er usikre, det er 50/50, sier Olafsen til Dagbladet.no.

Han melder om glede i Lyn-leiren før kampen.

- Vi skal lage en fest, sier Lyn-treneren.

Den manglende selvtilliten i Stabæk er på vei bort, skal vi tro lagets trener. Et spillermøte på mandag avklarte hvordan Stabæk skal få skuta på rett kjøl igjen.

- Vi har gjort noen grep vi håper skal slå positivt ut, sier Gaute Larsen til Dagbladet.no.

- Vi drar til Ullevaal for å hente tre poeng. Jeg tror vi vinner, det gjør jeg, sier Larsen.

Veigar Pall Gunnarson sliter med ryggen og blir ikke klar til 16. mai-kampen mot Lyn, mens Stian Ohr sliter med en vond tå. Larsen regner med at Ohr blir spilleklar.

Brann - Ham-Kam

På Brann Stadion blir det fullt hus. Bergenserne har gått mann av huse for å få med seg den tradisjonsrike 16. mai-kampen, og da er det viktig at Brann leverer varene.

- Det er ønskelig i hvert fall, ler Mons Ivar Mjelde.

- Fullt hus er gøy.

Jan Tore Ophaug og Dylan McAllister er begge ute med karantene, mens Christian Kalvenes er ute med langtidsskade. Ellers disponerer Mjelde en skadefri tropp.

På Hamar råder også Ståle Solbakken over en nesten uforandret tropp. Rune Buer Johansen og Vegar Bjerke er langtidsskadde, mens det er høyst usikkert om dopingtatte Sveinung Fjeldstad skal være med.

Fredrikstad - Sogndal

Fredrikstad møtte veggen i Skien sist. Men FFK-trener Knut Torbjørn Eggen har ikke tro på å grave seg ned av den grunn.

- Vi er ved godt mot vi, selv om vi fikk oss en påminnelse om at det finnes mange gode lag i Tippeligaen i Skien. Men vi skal ikke henfalle til grublerier, sier Eggen til Dagbladet.no.

Foran et fullsatt Fredrikstad Stadion blir det en annen dans.

- Generelt har vi jo større sjanser på hjemmebane. Det er jo gjerne sånn, sier Eggen.

Av kjernetroppen er det bare Tor Trondsen som er uaktuell for kampen mot Sogndal. Trondsen har så vidt begynt å løpe igjen etter hodeskaden.

Hos Sogndal er Håvard Flo og Ousman Nyan klare igjen, mens Marco Reda og Tommy Øren sliter med småskader. Kim Rune Hellesund tråkket over på trening i dag.

- Vi får se på han i helgen, sier daglig leder Ynge Hallén.

Viking - Odd

Også nye, flotte Viking Stadion får fullt hus på 16. mai. Det gleder siddisene, som forsatt jakter på sin første seier i årets Tippeliga.

- Det ble utsolgt her i går. Og vi er ikke den eneste stadion i Norge som får fullt hus. Dette er fantastisk reklame for norsk fotball, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Dagbladet.no.

Brede Hangeland og Mads Timm er helt sikkert uaktuelle til kampen mot Odd. I tillegg skal Viking teste Bjarte Lunde Aarsheim på rekruttlaget i kveld. Sannsynligvis blir heller ikke Aarsheim klar til kampen 16. mai.

Arne Sandstø melder at Morten Knudsen er ute med en låstrekk, mens keeperkjempen Erik Holtan fortsatt sliter med strekken i leggen. Når det gjelder Holtan skal han teste beinet i dag, og da ser Sandstø om han er spilleklar eller ikke.

- Ellers skal vi være intakte, sier Sandstø til Dagbladet.no.

Rosenborg - Molde

- Dagfinn Enerly er tibake for fullt, og Jan Gunnar Solli vil nok være disponibel til søndag. Han trente for første gang med laget i dag, sier Ola By Rise til Dagbladet.no.

Det betyr at Solli høyst sannsynlig starter på benken mot Molde. Alexander Tettey, Christian Sæther Moen, og Lars Blixt er fortsatt uaktuelle.

- Vi har hatt en god treningsuke. Det har vært så lite journalister at vi har fått jobbe i ro og fred, ler By Rise.

16. mai blir det full lekestue på Lerkendal. Det gleder RBKerne seg til.

- Vi får benytte anledningen til å vise oss fram. Fra en litt annen side enn sist, sier Ola By Rise til Dagbladet.no.

Hos Molde ventes det at trønderne kjører ut for fullt.

- RBK fikk seg en på trynet sist, og vil la det gå utover oss. Men vi må bare få fram dyktigheten i vårt lag, sier Molde-trener Reidar Vågenes.

Laget sliter dog med skader. Øyvind Gjerde og Anders Særvild er ute, mens disse tre er tvilsomme: Magnus Kihlberg, Thomas Mork (begge akilles) og Anders Hasselgård (overtråkk). Alle tre testes i morgen.

Lillestrøm - Vålerenga

- Alle er skadefrie, sier en fornøyd Kjetil Rekdal om ståa i Vålerenga. Det er selvfølgelig viktig før årets bortekamp på Åråsen og fullsatte kanaritribuner.

- Det er intense, spennende, dramatiske, og tøffe kamper bestandig, så det er klart vi gleder oss, sier en tent Rekdal.

LSK-trener Arne Erlandsen melder om skadefritt mannskap, men troppen til kampen tas ikke ut før i morgen. Mye tyder på at Kasey Wehrman ikke blir med her heller.

Lillestrøm har ikke vunnet siden seriestarten.

- Vi har hatt marginene mot oss i fire kamper, det må jevnes ut snart. Det blir artig og tøft mot Vålerenga, sier Erlandsen.

Bodø/Glimt - Tromsø

- Det ser veldig bra ut, sier Bodø/Glimts assistenttrener, Jan Erik Bjerk, til Dagbladet.no.

Jan Erik Brekke er på vei tilbake etter skadeopphold, men er ikke kampklar til kampen mot Tromsø. Det håper imidlertid Bjerk at Stig Johansen er. Johansen har slitt med en skade hele uka.

- Stig prøver seg i dag og i morgen, så vi håper og tror han blir klar, sier Bjerk.

Dagbladet.no har ikke klart å opprette kontakt med noen i Tromsøs støtteapparat i dag.

SKAL IKKE GRAVE SEG NED: Steinar Sørlie og resten av FFK-gjengen fikk seg en nesestyver forrige helg. Men hjemme på et fullsatt Fredrikstad Stadion blir det en annen historie, tror Knut Torbjørn Eggen.