RBK vil selge parkeringsplass for 70 millioner kroner

Rosenborg trekker seg fra hotellplanene.

SELGER PARKERINGSPLASS: Rosenborg trekker seg fra hotellplanene på Lerkendal og ønsker i stedet å selge parkeringsplassen ved stadion for snaut 70 millioner kroner. Foto: Ned Alley / Scanpix
SELGER PARKERINGSPLASS: Rosenborg trekker seg fra hotellplanene på Lerkendal og ønsker i stedet å selge parkeringsplassen ved stadion for snaut 70 millioner kroner. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Rosenborg trekker seg fra hotellplanene på Lerkendal og ønsker i stedet å selge parkeringsplassen ved stadion for snaut 70 millioner kroner.

RBK presenterte prosjektet på et ekstraordinært årsmøte i slutten av januar, men på et styremøte onsdag kveld ble det klart at klubben ikke vil være med på eiersiden.

Den opprinnelige planen var å selge tomt for selve hotellet til Arthur Buchardt for 30 millioner, mens klubben selv skulle bygge og drifte et kontorbygg, parkeringskjeller og et kurs- og konferansesenter.

Nå ønsker RBK at Buchardt skal ta alt og vil selge hele parkeringsplassen utenfor Lerkendal for mellom 60 og 70 millioner kroner.

- Økonomien tilsier at det ikke er mulig å være med på eiersiden. Risikoen ville ha blitt for stor. Men vi ønsker fremdeles å selge tomten og er kommet langt i samtalene med investor Arthur Buchardt, sier styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen.

Hvis Buchardt ønsker å kjøpe tomten, skal salget opp for et ekstraordinært årsmøte. Blir det nei, må klubben se etter andre løsninger.

- Går det i orden, får vi inn penger som vil styrke oss økonomisk. Ellers må vi jobbe ut en plan B, sier Koteng.

(NTB)