RBK vil utestenge Molde-fans

Molde-supporterne etterlot seg en rekke ødelagte stoler da de var på Lerkendal i forrige uke. Nå kan de risikere å bli nektet adgang.

Da Molde gjestet Lerkendal i fjor, satt RBK igjen med en regning på 12.000 for ødelagte stoler på moldesupporternes plasser, skriver Adresseavisen.

- Er det slik bortelagets supportere vil oppføre seg, trenger de ikke å komme tilbake, sier RBK-direktør Nils Skutle.

- Jeg var sistemann som forlot feltet hvor vi var plassert. Jeg så at enkelte stoler hadde fått medfart, men det var fordi stolene ikke tålte at vi sto på dem, sier Tornekrattets leder Arne Kleveland, som hevder det ikke er snakk om hærverk. Rådet fra Kleveland er at RBK fjerner plaststolene og heller satser på ståtribune der hvor bortesupporterne er tiltenkt plass:

- Slik vi har gjort det på Molde stadion, tilføyer tornekrattlederen.

For RBK er oppførselen til medlemmer av Tornekrattet helt spesiell.

- Ingen andre supporterklubber har etterlatt seg ødelagte stoler. Bare én eneste gang har vi opplevd det av andre, da Feyenoord spilte mesterligakamp i Trondheim. Selv da Celtic i fjor høst hadde med seg 1200 supportere, gikk det pent og pyntelig for seg, sier Endre Storholt, RBKs arrangementsansvarlig.

Rosenborg har ikke vurdert om klubben skal fremme erstatningsansvar overfor Tornekrattet. Men tanken om å nekte enkelte adgang, er ikke Skutle fremmed for.

(NTB)