-  RBK vinner med sju poeng

Frode Johnsen tipper serieinnspurten for Dagbladet og ender opp med en ny RBK-tittel med klar margin.

TRONDHEIM (Dagbladet): Ikke fordi Vålerenga vil sprekke, men fordi erfaringene hans forteller ham at RBK ikke gjør det.

-  Sannsynligvis er det det dummeste jeg kan si - jeg kan jo bli arrestert for det så det synger. Men har du tippet så har du tippet.

-  Vi vinner med sju poeng, sier Frode Johnsen.

Etter tre strake tap - Vålerenga, Panathinaikos og Odd, vil mange ha det til at faresignalene gjaller rundt Lerkendal. Men - de gjør ikke det. Det er bare været som er bånn i Trondheim. Og derfor har Rosenborgs eneste problem den siste uka vært at parkeringsplassen utenfor Lerkendal ikke har latt seg asfaltere.

Pluss at en ny trønder-debatt om alkoholserveringa i VIP-seksjonen har satt sinnene i kok.

Skal det være noe mer ...?

På sportskommentator-plass har den lokale ball-bibelen Adresseavisa hevdet at Rosenborg har mistet sin folkelighet. Ikke fordi folkene rundt laget er snørrhovne, taper-uvante og lite tilgjengelige i motgangen - nei, problemet er at Rosenborg har søkt om å få utvide sin skjenkebevillning på Lerkendal med en halvtime. Hvilket innebærer at klubben ønsker å servere sine aller viktigste gjester og samarbeidspartnere både øl og vin helt fram til kampstart.

Og ikke stoppe serveringa, slik det gjøres i dag, en halvtime før.

I ei tid da fotballaget altså er i ferd med å rives ned av den norske Tippeliga-tronen er det tørsten, eller mangelen på denne, som styrer Rosenborg-debatten. Det kan ikke bety annet enn at det sportslige går på skinner. Og at de som ikke drikker før kampstart blir latt i fred.

Slik at de kan slå Sogndal i ettermiddag.

-  Vi har hatt ei fantastisk treningsuke, sier Frode Johnsen. -  Og vi som spiller, har ikke glemt at høsten har vært sterk sjøl om vi har tapt seks poeng på rad. Og derfor er jeg ikke nervøs - som Rosenborg-spiller er du vant til å leve under press.

Og:

-  Det er når vi trues, at vi opptrer som best.

Takler ikke presset

Frode Johnsens sluttabell etter gårsdagens tippeøvelse gir Rosenborg 52 poeng. På andreplass følger Vålerenga med 45. Og bak de to lagene som får mesterligamuligheter neste høst, følger Tromsø (44 poeng) og Lyn (40 poeng) med til Royal League. Fordi:

-  Det har vært sånn i hele år, sier Frode Johnsen. -  Vi har aldri ledet serien med mer enn fire poeng, og når lagene bak oss har hatt muligheten til å ta oss igjen og gå forbi så har de ikke taklet presset. Og det tror jeg ikke skjer nå heller - så derfor vil jeg påstå følgende:

-  Vi vinner Tippeligaen sjøl om vi ikke slår Sogndal i dag.

Men det er ikke noe tema i Trondheim. Sogndal skal beseires. Og det grundig. For å gjenoppbygge sjøltilliten.

-  Ingen av de andre lagene vinner fem av fem kamper, sier Rosenborgs og Tippeligaens toppscorer (14 sammen med Arild Sundgot, LSK). -  De er jo minst like ustabile som oss. Men skulle jeg ta feil - det vil si at Rosenborg ikke vinner - så blir det Vålerenga.

-  De står nemlig ikke mye tilbake for oss.

Må tåle å tape

-  Og da er det krise?

-  Nei! Tøv! Rosenborg tåler å tape. Det eneste som er helt sikkert er jo at vi før eller siden ikke vinner ligaen. Og går det galt i år, vil andreplassen som gir mesterliga-muligheter neste sesong, også være utrolig viktig.

Sammen med Tippeliga-tittelen jager Frode Johnsen toppscorertittelen i dødt løp med Arild Sundgot. Skal jeg ta ham på ordet, så betyr den null og niks. Eller litt, når han får tenkt seg om. Etter tankene om RBK-gull.

-  Jeg tenker på å score mål - det er jobben min, sier han. -  Men seriemesterskapet går foran alt.

En annerledes debatt

Frode Johnsen hevder at Rosenborg ikke vil unnskylde seg om det går galt. Havner seriegullet et annet sted, har de bare seg sjøl å klandre. Og da kan de ikke forvente seg den luksusen at debatten rundt klubben vil handle om hvem som skal få en pinne - og når.

Bakrusen, hvis ikke det 13. strake seriemesterskapet spilles inn i glasskapet, vil bli større enn det den totale VIP-kontigenten ville vært i nærheten av om Lerkendal-kranene hadde vært oppe fra i formiddag til neste hjemmekamp.

SNART I BOKS: Toppscorer Frode Johnsen er ikke i tvil om at RBK slår Sogn dal i dag - og sikrer sitt 13. seriemesterskap på rad. - Som Rosenborg-spiller er du vant til å leve under press. Det er når vi trues, at vi opptrer som best, sier Frode.