HELTEN OG SKURKEN: Rade Prica viste seg fra sin beste side og senket Molde med to goalgetterscoringer etter pause. Simen Wangberg er neppe like stolt over sitt utlikningsmål i 1. omgang. 
Foto: Ned Alley / Scanpix
HELTEN OG SKURKEN: Rade Prica viste seg fra sin beste side og senket Molde med to goalgetterscoringer etter pause. Simen Wangberg er neppe like stolt over sitt utlikningsmål i 1. omgang. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

RBK viste klasse etter Wangbergs juksemål

Rundspilte serieleder Molde.

Rosenborg - Molde 3-1

TRONDHEIM (Dagbladet): I en kamp som inneholdt det meste av sjanser, finesser og tabber var det nok en kjempehands av Simen Wangberg som skulle bli den mest omtalte situasjonen på Lerkendal i kveld.

Det er ikke ofte Molde kommer til Lerkendal som favoritt, men så var tilfellet før kveldens oppgjør mot naborival Rosenborg.

Det var imidlertid ikke mye som minte om en Tippliagaleder i det bortelaget presterte i første omgang i Trondheim.

Heltent Hoseth
Rosenborg kjørte på og presset Molde til det fulle, spesielt i den første halvtimen. RBK-toppscorer Rade Prica virket piggere enn på lenge og skapte store problemer både for Christian Steen og Vegard Forren. Ellers hadde også nyervervelsen Dockal et par store muligheter da han først sendte en suser i tverrliggeren over Espen Bugge Pettersen før han senere fikk skuddet på mål, men denne gangen var Pettersen på plass.

Det skulle derimot bli en, for anledningen, noe overtent Magne Hoseth som først skulle få hull på byllen. Etter godt forarbeid av Daniel Chima Chukwu fikk Mattias Moström avsluttet fra kort hold. Skuddet ble reddet, men på returen fikk Hoseth avsluttet med høyrefoten ballen satt klistret nede i hjørnet.

Hoseth hadde for øvrig vært involvert i det meste i første omgang og etter et par harde dueller med blant andre Markus Henriksen pådro Hoseth seg både dommer Svein Erik Edvartsen og Lerkendal-publikumet sin vrede.

Edvartsen overså kjempehands
I det 32.minutt skulle hjemmelaget endelig få målet sitt. Etter en kanonade mot Molde-målet fikk Lustig stusset til Wangberg, etter en corner. Wangberg foretok seg det som må være den klareste handsen på Lerkendal på lange tider i det han dyttet ballen i mål.

Dommer Edvartsen så ikke handsen og godkjente målet. Til både Molde- og Rosenborg-spillerne sin store overraskelse.

- Den er faktisk mer bevisst enn det så ut som. Den er ikke fin, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær når TV 2 viser ham reprisen.

Wangberg selv vurderte ikke å si fra til dommeren om at han brukte hånda.

- Jeg tror ikke noen spillere gjør det. I kampens hete er det sånn, dommeren skal dømme på den, sier han.

Hoseth tilgir
RBK-stopperen velger likevel å beklage at han scoret på urettmessig vis.

- Der og da opplever jeg det som en reaksjon. Når jeg ser det i ettertid er det ikke tvil om at det er klar hands. Det er bare å beklage, med en gang.

- Hva med din egen reaksjon, du jublet ikke etterpå?

- Jeg kjenner at den er borti hånda, og avventer litt om dommeren blåser eller ikke. Det gjør han ikke, så da går jeg tilbake, sier Wangberg til TV 2.

Magne Hoseth er ingen populær mann i Trondheim, men viste storhet overfor Wangberg etterpå.

- Når han legger seg langflat må vi være store nok til å godta det. Sånn han framstår her angrer han, sier Hoseth.

I kjølvannet av scoringen valgte Mikael Lustig å løpe ned Molde-back Kristoffer Paulsen Vatshaug, så sistnevnte måtte ut med skade. Også dette gikk upåaktet hen av en noe ensidig Edvartsen.

Prica-show
Andre omgang begynte noe bedre for bortelaget, som linet opp sjanser ved Gatt, Moström og Chima, men det ble tidlig klart at dette var Rosenborg sin store dag. Etter 65 minutter viste Christian Steen at han helt tydelig var ute av sitt element på Lerkendal i kveld. En lang klarering endte i bakrommet til Molde og Steen ble fullstendig avkledd i løpsduell med Rade Prica som modig fikk heade ballen forbi en utrusende Pettersen i Molde-målet.

- Det var en 50/50-duell. Jeg tror han (keeperen) ble litt redd. Begge tvilte, det gjorde ikke jeg, gliser han.

Men det skulle ikke stoppe der. Et nydelig innlegg fra nyervervelsen Borek Dockal endte hos en umarkert Prica som kunne dra fram godsakene og heade inn 3-1 til ellevill jubel på Lerkendal. En perlescoring!

Prica var kaptein for første gang, og følte et ekstra ansvar.

- Det gjorde jeg automatisk. Det er første gang jeg har vært kaptein, og da får jeg ta litt ansvar. Jeg er veldig fornøyd med utfallet. Vi skaper flest sjanser og vinner fullt fortjent, sier han til TV 2.

På spørsmål om RBK kan melde seg på i gullkampen svarer han slik:

- Vi er fortsatt langt etter, men har to hengekamper. Vinner vi dem kan alt hende.

Etter 3-1 var det kun ett lag på banen. Hjemmelaget spilte festfotball og vartet opp med den ene store sjansen etter den andre. Kun en god og heldig Espen Bugge Pettersen stod mellom Rosenborg og et enda bedre resultat.

Dette kan ha vært dagen der Rosenborg endelig ble friskmeldt — serieleder Molde ble rundspilt etter alle kunstens regler.