STOFORM: Nicklas Bendtner fortsetter å bøtte inn mål. Foto: NTB scanpix
STOFORM: Nicklas Bendtner fortsetter å bøtte inn mål. Foto: NTB scanpixVis mer

Europa League: Rosenborg - Vardar Skopje 3-1

RBK viste klasse i Europa. Bendtner fikk Rekdal til å måpe

- Det er Bendtner-magi igjen. Det er bare å ta av seg hatten, sier Kjetil Rekdal om Nicklas Bendtner etter Rosenborgs tre drømmescoringer hjemme mot Vardar i Europa League.

  • Rosenborg - Vardar Skopje 3-1
  • Mål: 1-0 Nicklas Bendtner (25, str.), 2-0 Anders Konradsen (56), 3-0 Vegar Eggen Hedenstad (68), 3-1 Juan Felipe (90).

(Dagbladet): Etter ydmykelsen borte mot Real Sociedad i den første gruppespillskampen i Europa League, trengte Rosenborg en opptur og tre poeng i kveldens hjemmemøte mot FK Vardar Skopje.

Hva er vel da bedre enn å gi ballen til en Nicklas Bendtner i storform?

To magiske touch ga to lekre scoringer som fikk kommentator Kjetil Rekdal til å dra fram de sterkeste superlativene.

- Det er et C-moment. Måten Bendtner får med seg ballen på der, er smått sensasjonelt, sa Max' ekspertkommentator Kjetil Rekdal om 1-0-scoringen.

- Det er Bendtner-magi igjen. Det er bare å ta av seg hatten. Han vet akkurat hva han gjør. Det er superklasse, utbrøt samme mann om 3-0-målet som Vegar Eggen Hedenstad fikk æren av å sette i mål.

Dansk klasse

Lovord fikk også Anders Konradsen for sitt drømmetreff rett i krysset fra 18 meter like etter pause. Suseren fikk Lerkendal til å koke.

Da hadde Bendtner allerede ordnet 1-0 fra ellevemetersmerket etter selv å ha skaffet straffesparket. Vardar-forsvaret måtte felle dansken etter en magisk touch i forkant.

PERLESCORING: Anders Konradsen fikk drømmetreff og ordnet 2-0-målet i RBKs 3-1-seier over Vardar.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
PERLESCORING: Anders Konradsen fikk drømmetreff og ordnet 2-0-målet i RBKs 3-1-seier over Vardar. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

29-åringens lekre involveringer var imidlertid ikke over. Hælsparket til Vegar Eggen Hedenstad i forkant av 3-0-scoringen fikk Lerkendal til å ta av på ny.

Bendtner er nå oppe på ti scoringer på de siste elleve kampene og viser at trener Kåre Ingebrigtsen hadde rett i sitt budskap om at dansken ville blomstre til slutt, bare han fikk tid nok.

Sterk motstand

Til slutt vant Rosenborg 3-1 på overbevisende vis. I den andre kampen i gruppa vant Zenit St. Petersburg 3-1 hjemme mot Real Sociedad. Zenit topper gruppe L med seks poeng, mens Rosenborg og Real Sociedad har tre poeng hver. Vardar står foreløpig uten poeng.

Det makedonske storlaget har for øvrig flere sterke resultater å vise til i høst. Først slo de Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem og Malmö i 2. kvalifiseringsrunde i Champions League, før Ståle Solbakkens FC København ble for sterke i neste runde, selv om Vardar vant det første oppgjøret mot danskene i Makedonia.

I Europa League-playoffen banket de imidlertid til med seier både hjemme og borte mot selveste Fenerbahçe etter solide 4-1 sammenlagt. Det tyrkiske storlaget ble for øvrig også slått 3-1 av Molde på eget gress i Europa League-gruppespillet høsten 2015.

Mot Rosenborg på Lerkendal i kveld kom Vardar skjevt ut. Nok en gang inntok Nicklas Bendtner hovedrollen.

Rekdal hyller Bendtner

Midtveis i 1. omgang gikk Kåre Ingebrigtsens menn opp i ledelsen. Birger Meling fant Bendtner, som med en nydelig førstetouch dro seg fri, før han ble felt på uregelmessig vis i feltet.

Dermed fikk Rosenborg tildelt straffespark.

- Måten Bendtner får med seg ballen på der, er smått sensasjonelt, sier Max' ekspertkommentator Kjetil Rekdal.

Sensasjonelt var det imidlertid ikke at den danske stjernespissen gikk fram til straffemerket og satte ballen iskaldt i hjørnet. Dermed ledet trønderne 1-0 på Lerkendal etter 25 minutters spilt.

Den tidligere Arsenal- og Juventus-spissen fikk mye kritikk for lite bevegelser og få scoringer i starten av Rosenborg-karrieren, men har vist en ekstremt god form i høst og har bøttet inn mål på rekke og rad.

Kåre Ingebrigtsens gjentakende budskap fra vårsesongen om at «Bendtner kommer til å bli god når vi får spilt ham i form og inn i RBK-systemet», har virkelig vist seg å stemme.

Knallsterke Bendtner-tall

På de tre siste kampene har dansken scoret hele fem ganger.

Bendtner står også med solide åtte scoringer på de seks siste eliteseriekampene - og ti mål på sine elleve siste kamper totalt, inkludert hjemlig cup og ikke minst tøffe kamper i Europa League mot storlag som Ajax og Real Sociedad.

Ingen spillere i norsk klubbfotball er i nærheten av noe liknende i den samme perioden. 29-åringen har i tillegg skapt mange sjanser og levert flere målgivende pasninger for lagkompisene.

Konradsen med drømmescoring

Til pause ledet Rosenborg 1-0. Elleve minutter ut i 2. omgang doblet imidlertid Anders Konradsen ledelsen med en drømmescoring.

Midtbanespilleren dro seg inn i banen og banket til fra 18 meter. Skuddet suste rett i krysset og sørget for 2-0 til trønderne.

- Slike scoringer fortjener å bli matchavgjørende, mener Rekdal.

- Det er et vidundermål som er verdt inngangspengene alene, supplerer hovedkommentator Kenneth Fredheim.

Mer Bendtner-magi

Festen var imidlertid ikke over. Kåringen kampens vakreste scoring skulle få enda en ny kandidat.

Nok en gang viste Bendtner sitt brede repertoar da han lekte seg litt på kanten av 16-meteren, før han feilvendt spilte fri høyreback Vegar Eggen Hedenstad med et helt utsøkt og genialt hælspark.

Hedenstad gjorde alt rett og satte inn 3-0, men det var Bendtner som fikk majoriteten av superlativene i etterkant.

- Det er Bendtner-magi igjen. Det er bare å ta av seg hatten. Han vet akkurat hva han gjør. Det er superklasse, sier Rekdal.

Han støttet den lokale juryens avgjørelse om at dansken var kampens beste spiller.

På overtid reduserte Juan Felipe til 1-3, uten at det la noen demper på festen.