- RBK viste respekt

TRONDHEIM (Dagbladet): Den sørafrikanske landslagsspilleren Macbeth Sibaya (24) valgte Rosenborg fordi klubben viste at de virkelig ville ha ham.

Alt var fryd og gammen på Lerkendal etter at Rosenborg i går formiddag sikret seg Sibayas underskrift for 4,6 millioner kroner. Rune Bratseth opplyste at 24-åringen vil få en lønn på samme nivå som noen av de best betalte RBK-spillerne.

Sibaya kommer fra den sørafrikanske klubben Jomo Cosmos, og spilte samtlige kamper for Sør-Afrika under fotball-VM i år.

Han har vært ønsket av både Aston Villa, West Bromwich og Brescia, men valgte Rosenborg - blant annet fordi klubben viste ham respekt.

Sunn kultur

- De andre klubbene holdt meg på vent altfor lenge, mens Rosenborg viste at de virkelig ville ha meg. Jeg er ikke ute etter å spille for en europeisk storklubb som Manchester United, men opptatt av å finne en klubb med en sunn kultur, sier Sibaya, som beskrives som en kjapp, løpssterk og hardtarbeidende midtbanespiller.

Nils Arne Eggen var i strålende humør etter at Sibaya ble klar, og briefet med kunnskap om zuluhistorie.

- Sibaya er zulu, og stolt av det. For at han skal trives, er det viktig at vi viser ham respekt på dette feltet.

- Har du lest deg opp på zuluhistorie etter at dere opprettet kontakt med ham?

- Nei, nei. Dette bør være allmennkunnskap i dag, sier Eggen og rister på hodet.

Sibaya sjøl ville heller prate om Rosenborg.

- Jeg har sett et par kamper, og de spiller interessant fotball, sier han. Han er ydmyk, og innstilt på å kjempe knallhardt om en plass på laget.

Vet lite om Norge

Han vil også bruke tid på å bli kjent med Trondheim og Norge. Her er kunnskapen liten.

- Jeg vet at Norge er langt framme på teknologi innen olje og gass. Dessuten er menneskene vennlige.

Da kontrakten var signert returnerte Sibaya til Sør-Afrika for å ordne formalitetene rundt arbeidstillatelsen. Hjemme har han også samboer og en sønn på to måneder som trolig vil flytte til Trondheim i løpet av høsten.

Sibaya kan bli klar til søndagens kamp mot Bryne.

GODE VENNER: Nils Arne Eggen briefet med kunnskap om zuluhistorie overfor sin nye spiller, mens Macbeth Sibaya var mest opptatt av Rosenborg - og hvordan han skulle spille seg inn på laget.