RBK vurderer Sørensen

Dortmund-trener Matthias Sammer ber Jan Derek Sørensen om å finne seg en ny klubb. RBK er interessert.

Det er tyske Kicker som siterer Dortmund-treneren på dette. Jan Derek Sørensen har kontrakt med klubben fram til sommeren 2004, men fikk svært lite spilletid forrige sesong.

Da NTB pratet med Sørensen i formiddag, hadde han ikke hørt noe fra Sammer.

- Sammer har ikke pratet med meg. Jeg har bare hørt noe om at saken står på trykk i en avis i dag, sa han.

- Mer kan jeg egentlig ikke si. Nå må jeg bare roe litt ned, så får vi se hva som skjer, sier Sørensen.

- Kan det være aktuelt med en retur til norsk fotball?

- Det kan jeg ikke si noe om nå, sier Sørensen, som tidligere har sagt at han trives godt i Tyskland og Dortmund. -Det gjør jeg fortsatt, sier «Derek».

Sørensen gikk fra Rosenborg til Dortmund i 2000. Nå kan det bli en retur til Lerkendal. RBK-direktør Rune Bratseth vil ta kontakt med landslagsspilleren.

- Dette er helt klart interessant for oss, og vi kommer til å sjekke Jan Dereks situasjon, sier Bratseth til adressa.no.

Ifølge Kicker vil ikke klubben kreve noen stor overgangssum.

- Sørensen er en veldig god spiller, men han har ikke klart å vinne konkurransen om posisjonen han spiller i. Han bør se seg om etter en ny klubb, sa Sammer ifølge avisa.

- Man vet jo ikke om man kan stole på det som nå er skrevet om Derek, men vi kommer til å sjekke opp situasjonen hans. Han er helt klart en interessant spiller for oss, sier Bratseth.

Tidligere har agent Erik Soler uttalt til NTB at flere europeiske toppklubber er interessert i lynvingen.

- Europeiske klubber har ikke glemt hvor god Jan Derek var på sitt beste i Rosenborg, og vi har fått henvendelser fra store utenlandske klubber, deriblant fra England, som ønsker ham, sa Solér.

(NTB/Dagbladet.no)