RBKs «Bent-rolle» i endring

«Bent-rollen» har blitt et begrep i RBKs spillestil. Nå er den sentrale midtbaneplassen satt under lupen av trener Nils Arne Eggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Nils ser gjerne at jeg bruker aksen fremover mer, og at indreløperne må ta mer ansvar for det som skjer når vi mister ballen. Jeg mener at vi er tryggere når indreløperne vet at de kan gå på løp og vite at jeg ligger bak dem. Men noen kan kanskje forme den sentrale midtbanerollen annerledes i tiden som kommer, sier Skammelsrud til Adresseavisen.

Østfoldingen har selv vært med på å forme ankerrollen på Rosenborgs midtbane. Dersom den sentrale midtbanespilleren skal gå mer på løp enn det Skammelsrud gjør i dag, vil det sette større krav til midtbanespillerne defensivt. Går alle tre på løp samtidig, er RBK blottet dersom angrepet brytes.

Fordelen er i kjent Eggen-ånd: Med tre midtbanemenn som alle truer med å sette fart bakfra blir det enda verre for motstanderen å demme opp for RBK-angrepene.

- Det tar tid å få med seg de rundt deg på måten du spiller på. Nå er de på laget blitt vant med måten jeg spiller på. Det vil ta tid før de venner seg til en som løser rollen annerledes. Men Rosenborg er ikke avhengig av meg, sier Bent.

Skammelsrud har slitt med skader denne vinteren. Sist mot Viking startet Skammelsrud på benken. Mot Molde på søndag er han trolig tilbake fra start.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer