- RBKs bragd henger over journalistene

Brann-gutta oppgitt over negative spørsmål.

(Dagbladet.no): Om Eirik Bakke ikke hadde stukket ut en fot innenfor Branns 16-meter fire minutter før slutt, ville Brann sannsynligvis tatt tre poeng borte mot Rennes i går.

Det ville sørget for en fantastisk norsk fotballuke i Europa, etter Rosenborgs sjokkresultat mot Valencia tirsdag kveld.

Men Bruno Cheyrou var sikker på straffesparket - og etter å ha vært spillmessig overlegne i 2. omgang var det slett ikke ufortjent at den franske serietreeren utliknet.

Bortskjemt

Ett Brann-poeng på bortebane mot laget som ble nummer fire i den franske serien i fjor lar seg likevel høre. Trodde Brann-gutta. Som fikk seg en overraskelse da spørsmålene var av negativ karakter etterpå.

- Det er en del av gutta som rister på hodet, vi fikk spørsmål om det er dårlig å få med bare ett poeng mot det svakeste laget i gruppa. Hva er det folk tror? Dette laget kom på fjerdeplass i serien i fjor, og jeg betrakter den franske serien som ganske sterk, sier Jan Gunnar Solli til Dagbladet.no.

Han mistenker at Rosenborgs bragd på Mestalla, der trønderne vant fullt fortjent 2-0 etter tidenes kanskje største prestasjon av et norsk fotballag, har lagt lista urimelig høyt for Brann.

- Nå henger Rosenborgs resultat over journalistene. Det var en fantastisk bragd, og er den beste klubbkampen av et lag fra Norge. Men i kjølvannet av det blir folk nesten...bortskjemte, sier Solli.

KLARTE ETT POENG: Jan Gunnar Solli synes ikke folk kan forvente at Brann skal ta tre poeng mot Rennes på bortebane. Foto: AP
KLARTE ETT POENG: Jan Gunnar Solli synes ikke folk kan forvente at Brann skal ta tre poeng mot Rennes på bortebane. Foto: AP Vis mer

Ble inspirert

Og minner om at Rosenborg ikke bare har levert mesterlige forestillinger i europeisk sammenheng.

- Jeg husker at Rosenborg har blitt kjørt noen ganger i Europa de også. Men jeg føler vi ble inspirert av det de gjorde mot Valencia, vi jobbet helhjertet og tok de tunge løpene. Ett poeng borte mot Rennes er noe andre folk legger merke også, tror Solli.

• Din mening: Urimelig å være misfornøyd når Brann tar poeng borte mot Rennes?

- RBKs bragd henger over journalistene
<B>SCORET TO:</B> Steffen Iversen var den største av mange helter etter RBKs 2-0-bragd på Mestalla.
<B>VISTE MUSKLER:</B> Azar Karadas rakk å vise sin luftstyrke før han ble byttet ut etter 55 minutter. Karadas sendte Brann i ledelsen i 1. omgang.