RBKs Champions League-kamper på ny kanal

Færre får sett trønderne.

(Dagbladet.no): De siste åra har norske tv-seere kunnet se Champions League på TV3 både på tirsdager og onsdager. Det blir det en forandring på nå.

Fra høsten av vil tirsdagskampene bli sendt på TV3, mens onsdagskampene blir flyttet over til den nyetableringen Viasat4 - som lanseres 8. september.

Den nye kanalen vil erstatte ZTV, og har foreløpig vesentlig dårligere distribusjon enn TV3. Per dags dato kan 63 prosent av Norges befolkning se TV3, mens tallet for Viasat4 ved oppstart vil ligge på 49,3 prosent.

Kommer i bakkenettet

Viasat4 er en av kanalene RiksTV vil tilby i det digitale bakkenettet, som kommer i løpet av høsten. Hele pakka koster 189 kroner i måneden per TV-apparat.

- Vi kjøper rettigheter til en pris bare kommersielle kanaler kan betale. Champions League er attraktivt, og vi legger ikke skjul på at vi tenker kommersielt, sier sportssjef Stian Aune Kleppo til Dagbladet.no.

Han håper den nye kanalen vil få en flying start med Champions League-fotball, samt en landskamp.

- Tre RBK-kamper og landskampen mellom Moldova og Norge vil gi mye oppmerksomhet til den nye kanalen. Da vil mange føle at det er en viktig og attraktiv kanal.

SKYTER RBK TIL CHAMPIONS LEAGUE: Yssouf Koné har scoret seks mål på tre kvalikkamper. Her netter han et mål som absolutt er Champions League verdig. Foto: ARNT E. FOLVIK
SKYTER RBK TIL CHAMPIONS LEAGUE: Yssouf Koné har scoret seks mål på tre kvalikkamper. Her netter han et mål som absolutt er Champions League verdig. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- Større valgfrihet

Han avviser imidlertid at tilbudet til fotballfansen totalt sett blir dårligere.

- Totaltilbudet vårt blir vesentlig styrket. Programtilbudet til den vanlige seer blir større, og valgfriheten blir større, sier Aune Kleppo.

- Vi kommer til å satse like tungt på Champions League som før, men vil gjøre noen små justeringer så folk skjønner hvilken kanal de ser på. Dessuten kan engelsk 1. divisjon dukke opp etter hvert. Vi har masse rettigheter vi kan bruke den nye plattformen til, sier han.

- Kan det bli aktuelt å sende to fotballkamper samtidig?

- Nei, det kommer til å gå noe helt annet på den andre kanalen. Det blir et helt annet programtilbud, sier han.

Ser ingen problemer

Sjef for TV3 og Viasat4, Lasse Kokvik, forventer at distribusjonen av den nye kanalen vil øke utover høsten og vinteren.

RBKs Champions League-kamper på ny kanal

Han synes ikke synd på dem som per i dag ikke har tilgang på ZTV, som altså snart blir byttet ut med Viasat4.

- De som ikke har mulighet til å ta inn kanalen, kan henvende seg til den leverandøren som leverer tv til den enkelte husstanden. Men denne kanalen er jo allerede til stede hos halve befolkningen. Alle som har ZTV vil automatisk få tilgang, sier han.

Stian Aune Kleppo ser ikke noe problem i at halvparten av kampene flyttes over på den nye kanalen.

- Vi livesender alt på Viasat-plattformen, med gullpakka kan du se alle kampene. Dessuten livestreames alle kampene på nett. Problemet eksisterer ikke, sier han.

MER JUBEL I HØST: Rosenborg er bare 90 minutter unna å få leke med de store gutta i høst.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 143721112


Varnish cache server