Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBKs første poengtap

Lillestrøm tok ledelsen og holdt Rosenborg greit unna i en time. Hjemmelaget klarte å utligne, men gikk på sesongens første poengtap. Dagbladet.no fulgte kampene direkte. Viking på sølvplass

Lillestrøm var godt organisert og imponerte stort med sikkert forsvarsspill kampen igjennom. Da Frode Kippe scoret to minutter på overtid i første omgang, måtte et sløvt og tidvis uinteressert Rosenborg-lag jage scoring.

Hjemmelaget var best i første halvdel av annen omgang, og da Frode Johnsen utlignet etter 63 minutter regnet vel mange med at løpet var kjørt for gjestene.

Men, Lillestrøm holdt unna og sørget for at spenningen i eliteserien i hvert fall ikke ble mindre. Frode Kippe reddet sitt lag helt i sluttsekundene da RBK presset på for å få en seier. De andre lagene fikk imidlertid se at det ikke er umulig å gjøre noe med Åge Hareides menn.

- Det er jo ingen andre som har klart å ta poeng på Lerkendal i år, så vi får vel være fornøyd med det, sa Lillestrøm-kaptein Torgeir Bjarmann.

Rosenborg var egentlig langt unna sin åttende strake seier denne sesongen. Det lå an til en kjempesensasjon i en time, for uten motoren Fredrik Winsnes på midtbanen gikk det tregt framover for de svarte og hvite.

- Det har ikke løsnet skikkelig for oss på Lerkendal i år. Vi får ikke spillet til å gli skikkelig, innrømmet RBK-kaptein Erik Hoftun etter kampen.

Bevegelsene i angrep lignet ikke trønderne. Winsnes ble da også satt innpå i pausen for Christer George, og da var angrepsflyten noe bedre de siste 45 minuttene. Det holdt bare til uavgjort, men RBK har fortsatt sju poeng ned til neste lag på tabellen. Det er Viking, som vant 2-1 mot Sogndal i den andre onsdagskampen, som har overtatt annenplassen.

Rosenborgs midtforsvar ble skikkelig lurt ved to anledninger før pause, men gjestene evnet ikke å score. Magnus Powell frispilte debutanten David Vidarsson etter ni minutter, men Espen Johnsen var våken og parerte.

Det samme skjedde da Powell fikk ballen fra Stian Berget fire minutter før pause. Johnsen er svært patent for tiden.

Rosenborgs Dagfinn Enerly sto bak sitt lags største mulighet før pause. Han traff stanga med et skrudd frispark, og Christer George satte returen over.

Så fikk Kippe sjansen etter flere mislykkede klareringsforsøk i hjemmeforsvaret. Han satte bredsiden til og ordnet 0-1 to minutter på overtid.

Rosenborg svarte etter 63 minutter, da Azar Karadas headet et langt oppspill ned til Frode Johnsen, som enkelt satte inn sitt fjerde mål for sesongen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media