RBKs hatsang mot Molde straffes ikke

«Hate, hate, hate Molde by», sang RBK-stjernene.

 STRAFFES IKKE:  Her feirer RBK seriegullet. I ettertid ble det bråk på grunn av hatsanger. Foto: NTB scanpix.
STRAFFES IKKE: Her feirer RBK seriegullet. I ettertid ble det bråk på grunn av hatsanger. Foto: NTB scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Rosenborg BK sanksjoneres ikke etter søndagens hat-sang mot Molde i forbindelse med feiringen av seriegullet.

Rosenborg kunne endelig feire et etterlengtet seriegull med supporterne etter søndagen seier på Lerkendal. Spillerne holdt gullfesten på The Mint i Trondheim.

Etterpå ble det bråk fordi en av «sangene» til RBKs supporterklubb Kjernen, er å rope ut frasen: «Hate, hate, hate Molde by».

- Jeg synes det er tragisk at spillerne til Rosenborg tar initiativet til dette. Hva supportere gjør, er en ting. Men det er langt mer alvorlig at klubbens profilerte spillere opptrer slik. Flere av dem representerer i tillegg MOT på vegne av RBK, og det vil vi ta opp med organisasjonen. Dette er fullstendig tragisk for fotballen, sier Moldes pressesjef, Per Lianes, til Rbnett - som først omtalte saken.

Ikke straff
NFF uttalte at de skulle se på saken, og om RBK straffes. Nå kommer de med denne uttalelsen:

«NFF har hatt dialog med begge parter. Rosenborg og involverte spillere har beklaget, og er lei seg for den vendingen saken har tatt.

- Alle er enige i at vi skulle gjerne vært denne saken for uten. Og NFF er glade for at Rosenborg tar dette på alvor og har beklaget. Samtidig er det viktig å ikke gjøre det større enn det faktisk er, og huske at på at det kan ligge mye i en supportersang som det er lett å glemme den faktiske betydningen av.

TV-bildene viser heller ikke alltid helheten. Nå er det imidlertid viktig å fokusere på sport. Begge lag er fortsatt i europacupspill, RBK skal også spille cupfinale, og spillere fra begge lag møtes neste uke som lagkamerater på landslagssamling. Der er de alltid gode venner alle sammen, sier NFFs generalsekretær Kjetil Siem.

- Jeg har selv vært klubbleder og brukt ordet hat og hatkamp i rivalisering, og skulle gjerne vært foruten det selv. Men det var aldri alvorlig ment. Det er viktig at vi alle tenker over språkdrakten i rivaliseringen, sier Siem.

- Rivalisering er en del av fotballen, og det skaper interesse, engasjement og oppmerksomhet. Imidlertid er det svært viktig at klubb og spillere er seg sitt ansvar bevisst som rollemodeller, særlig overfor barn og unge. Vi ser det også som naturlig at spillere har fokus på å feire seg selv, klubben og supporterne istedenfor å «hate» andre, sier Siem.»