Rosenborg saksøkes av Ingebrigtsen/Hoftun

RBKs omdømme går på en ny smell i Sør-Trøndelag tingrett

Rosenborg, ved styreleder Ivar Koteng, så ikke bra ut da Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun ble sparket 19. juli i fjor. Rettssaken som pågår gjør det ikke bedre.

SKINNET BEDRAR: Fleipen sitter fortsatt løst rundt Kåre Ingebrigtsen (tv), han kan fortsatt le sammen med Rosenborgs styreleder Ivar Koteng. Men søksmålet mot Rosenborg er ingen spøk. Og i Sør-Trøndelag tingrett, uavhengig av det som blir kjennelsen, går Rosenborgs omdømme på en ny smell. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKINNET BEDRAR: Fleipen sitter fortsatt løst rundt Kåre Ingebrigtsen (tv), han kan fortsatt le sammen med Rosenborgs styreleder Ivar Koteng. Men søksmålet mot Rosenborg er ingen spøk. Og i Sør-Trøndelag tingrett, uavhengig av det som blir kjennelsen, går Rosenborgs omdømme på en ny smell. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KÅRE INGEBRIGTSENS OG Erik Hoftuns vitnemål i Sør-Trøndelag tingrett gjorde ikke Rosenborg og styreleder Ivar Koteng noen tjenester. Det var heller ikke å forvente under eks-trenernes dag i vitneboksen.

DERIMOT VAR DET ikke gitt at omstendighetene rundt avskjeden som har plaget klubbens omdømme et halvt år nødvendigvis skulle bli så mye verre. Men det ble det.

1) Fordi Ivar Koteng (eller Rune Bratseth?) skal ha spurt Kåre Ingebrigtsen om utgangen på den sjokkerende sparkingen kunne presenteres som om han (Ingebrigtsen) valgte å trekke seg fordi han var sliten.

2) Fordi Ivar Koteng i retten innrømmet at han tok sjølkritikk på måten RBK-legenden Erik Hoftun ble behandlet på i prosessen.

EN TING SLÅR meg etter å ha hørt Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun i retten. Hva tenker resten av Fotball-Norge?

Hvordan er det å være trener i Rosenborg?

Hva er det egentlig som skjer på Lerkendal?

Hvordan kan styreformannen i det hele tatt foreslå, under en rapporteringssamtale mellom styreleder og trener, at laget skal trene klokka sju på morgenen?

For ikke å nevne forslaget om to forsvarsmurer med avstand imellom på defensive dødballer, slik at keeperen kan se utgangen på skuddet.

DET SOM IKKE er godt nok på Lerkendal, fordi fotballen etter RBK-styrets og veldig mange andre RBK-hjerter ikke er underholdende nok, må også være til sjokkartet undring utenfor RBK-sfæren. Hva tenker man i resten av Eliteserien om at tre seriemesterskap, to cuptriumfer og to gruppespill i Europa League på tre år ikke er godt nok?

Hva tenker man eksempelvis i ambisiøse storbyklubber som Brann og Vålerenga, som alltid prøver å vinne noe, men som veldig sjelden lykkes?

MIN OVERBEVISNING ER at man hadde slått stiften på daglig basis, både på Valle og i Bergen, om resultater av den typen Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun leverte på Lerkendal, hadde kommet Vålerenga og Branns vei. Det hadde ikke spilt noen rolle hvordan trofeene kom hjem til klubbene.

Om sjansene som produserte målene gikk ned i antall fra den ene seriegullet til det andre, hva så?

Om målene som ble scoret fra det ene seriegullet til det andre gikk ned i antall, hva er problemet?

Men Rosenborg er ikke Brann, Vålerenga eller noen andre – Rosenborg er Rosenborg.

Det er først og fremst det som ble Kåre Ingebrigtsens og Erik Hoftuns problem.

ROSENBORGS VERDIGRUNNLAG ER blitt Rosenborgs problem og plager selvfølgelig klubben mer enn godt er i slike tider. 1) Fordi klubben har et erklært verdigrunnlag de elsker å omtale. 2) Fordi alle kjenner det. Det er slik Rosenborg ble mønsterklubben alle en gang så opp til og strakte seg etter under Nils Arne Eggens gladeste dager på 90-tallet.

Åpenhet og folkelighet på toppen av Champions League-fotball var den ultimate læren.

Verdienes fravær, selv om Kotengs væremåte og problemhåndtering kan minne mye om Eggens, er det stikk motsatte.

JEG TROR ROSENBORG ser det, at det siste året har vært ødeleggende. Ikke fordi de nødvendigvis har tatt feil beslutninger. Mest fordi de ikke har klart å håndtere problemene som har oppstått på bakgrunn av beslutningene på en skikkelig måte. Og så tror jeg det er mange der ute som lar seg provosere av stormannsgalskapen, den som forteller at serie- og cupgull ikke er nok, og at et gruppespill i Europa League ikke er så mye å feire.

Det er derfor alle vil slå Rosenborg.

I 2019 mer enn noen gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer