RBKs overmenn møter Molde

Se cupoppsettet for 3. runde.

(Dagbladet.no): Både Lillestrøm, Rosenborg og HamKam ble slått ut av cupen mot 2. divisjonslag forrige uke. I tillegg måtte Molde ut i straffekonk og Aalesund i ekstraomganger, mens Fredrikstad og Brann tok seg videre med ettmålsseire.

Om mannefallet blant tippeligalagene fortsetter i 3. runde gjenstår å se.

Kampoppsettet fra NFF kom i dag, og de fleste klubbene i eliteserien skal igjen få bryne seg seg på motstand fra 2. divisjon.

Tidligere Viking-spiller Bjarte Lunde Aarsheim, som nå spiller på det ambisiøse 2. divisjonslaget Randaberg, tror hans nåværende klubb er like godt trent som spillerne i Tippeligaen.

- Det er nok andre ting det eventuelt skorter på - som teknikk og hurtighet. Jeg tror det er flere enkeltspillere som kunne spilt høyere, det er ofte en del tilfeldigheter som avgjør hvem som slår gjennom, sa han til Dagbladet denne uka.

Arne Scheie har sin teori på hvorfor avstanden mellom eliteserie og 2. divisjon tilsynelatende er blitt mindre de siste årene.

- Med tanke på det voksende antallet utlendinger i toppdivisjonen, har det blitt færre nordmenn i toppen, og de talentfulle norske spillerne søker seg nedover i divisjonene, sier Scheie til Dagbladet.no.

Her er kampene i 3. runde (førstnevnte lag har hjemmekamp):

SLO UT RBK PÅ STRAFFER: I 3. runde møter Kristiansund Molde, som også måtte ha straffer for å avansere. Foto: SCANPIX
SLO UT RBK PÅ STRAFFER: I 3. runde møter Kristiansund Molde, som også måtte ha straffer for å avansere. Foto: SCANPIX Vis mer

1/7 Brann - Valdres (TV 2 Sport)

2/7 Moss - Start

2/7 Lyn Oslo - Asker Fotball Herrer

2/7 Stabæk - Manglerud/Star

2/7 Strømsgodset - Pors

2/7 Odd - Sandefjord

2/7 Bryne - Løv-Ham

2/7 Viking - Eidsvoll Turn

RBKs overmenn møter Molde

2/7 Haugesund - Sandnes Ulf

2/7 Sogndal - Kongsvinger

2/7 Molde - Kristiansund

2/7 Ranheim - Tromsø

2/7 Bodø/Glimt - Alta

3/7 Sparta Sarpsborg - Vålerenga (TV 2 Sport)

3/7 Ullensaker/Kisa - Fredrikstad

9/7 Hødd - Aalesund