Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

RBKs seriestart fra mørk til helsvart

Sprudlende Fredrikstad rullet over trønderne hjemme.

KONTRASTENE: Målscorer Tarik Eliounoussi jubler sammen med lagkompisene for seier og tangering av topplagenes ni poeng i Tippeligaen, Daniel Fredheim Holm fortviler etter nok et tap og fortsatt bare ett poeng hittil. Fredrikstad slo Rosenborg.
Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
KONTRASTENE: Målscorer Tarik Eliounoussi jubler sammen med lagkompisene for seier og tangering av topplagenes ni poeng i Tippeligaen, Daniel Fredheim Holm fortviler etter nok et tap og fortsatt bare ett poeng hittil. Fredrikstad slo Rosenborg. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX Vis mer

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Fredrikstad - Rosenborg 2-0.

Rosenborgs historisk dårlige tippeligastart fortsetter etter nok en nedtur i Fredrikstad i kveld.

Ett fattig poeng etter fire seriekamper er i ferd med å bli en krise for den regjerende seriemesteren, og de som trodde på et løft mot de nyopprykkede fra Plankebyen, kan bare sette seg ned og vente igjen.

For etter et smått lovende kvarter fra bortelaget smalt det fra Tarik Elyounoussis høyreslegge, og derfra og ut så Rosenborg ut som alt annet enn en gullkandidat.

I stedet var det de rødhvite som underholdt og sprudlet på hjemmebane, mot en RBK-midtbane som fortsatt ikke finner fasongen.

Rosenborg ligger på nedrykksplass etter fire serierunder, mer bekymringsfullt er det kanskje at avstanden til de som leder, blant andre Fredrikstad på ni poeng, øker.

- Vi må bli mer forbannet
Trener Jan Jönsson mener spillerne hans mangler energi.

- Vi trenger mer energi, det ser ut som det mangler. Når vi trykker på gjør vi tekniske feil vi normalt ikke gjør. Spillerne er vant med å lykkes, men når det ser ut som vi skal få en sjanse ser det teknisk svakt ut. Vi hadde trengt litt stolpe inn i den situasjonen vi er i. Jeg sier ikke at vi fortjente bedre i dag, men vi hadde trengt litt stolpe inn nå, sier han til TV 2.

RBK-treneren nekter uansett å se helt mørkt på situasjonen.

- Det er forventninger på meg og spillerne, selvsagt. Det gjelder å samle krefter og få tilbake energien vi manglet i dag. De tingene har ikke manglet i de siste to kampene. Det skal vi ikke glemme, sier han.

Mikael Dorsin innrømmer at det er tungt å være RBK-spiller om dagen.

- Det er tøft å tape kamper, og nå har vi ikke vunnet på fire serierunder. Det er klart det er tungt. Man må bare vise seg sterk og reise seg. Vi får jobbe hardere på trening, gå i oss selv og bli bedre.

- Dere har mistet fire spillere siden forrige sesong, men hva er de andre grunnene til at dere ikke presterer?

- Vi forsøker å trene hardt. De spillerne vi har er gode spillere. Det sitter litt i hodet. Mye vil løsne om vi får en seier. I dag gjør vi ingen god kamp. Vi skal ikke skylde på uflaks, for det handler om kvalitet også. Men om headingen til Daniel Fredheim Holm i 1.omgang hadde gått i mål (traff innsida av stanga på 0-0) ville vi fått selvtillit. Det er det som trengs nå, og det får man bare gjennom å vinne kamper. Vi må jobbe knallhardt fram til neste kamp. Man skal bli forbannet av å tape. Vi må bli mer forbannet, sier han til TV 2.

På spørsmål om de fortsatt tror på seriegull svarer Dorsin slik:

- Det er spilt fire kamper, det er klart vi må tro på det. Vi vet at vi har det i oss, nå gjelder det å få det fram i kamp og på trening. Vi må ikke grave oss ned.

Drømmetreff
En Tarik Elyounoussi-heading over var det eneste som liknet et høydepunkt i et heltamt førstekvarter på Fredrikstad Stadion, men etter 17 minutter fikk vi kampens første store sjanse.

Mikael Dorsin slo et godt innlegg fra venstre, Rade Prica skjønte at Daniel Fredheim Holm var i bedre posisjon bak seg, og lot crosseren passere.

Med god tid til å sikte fikk Fredheim Holm til en bra avslutning i sin første tippeligastart for Rosenborg, men headingen gikk i stolperoten og snek seg langs mållinja på feil side for trønderne.

Enorm sjanse for bortelaget, men det ble med et eksempel på hvor små marginene er i fotball.

For FFK gikk nærmest rett i angrep, og tok ledelsen direkte.

Tarik Elyounoussi var usikker til kampen på grunn av et vondt lår, men det var ingenting i veien med muskulaturen da han knallet til fra 20 meter etter 21 minutter.

FFKs nummer 10 fikk drømmetreff med vrista da RBK-forsvaret, og hadde akkurat med seg de små centimetrene Fredheim Holm manglet, da ballen dundret i innsiden av stolpen og fant hjørnet.

- Det var veldig godt å se den gå inn, gliser Tarik.

- Jeg sa før sesongen at vi har en veldig spennende tropp, med mye fart og teknikk i laget, kombinert med rutine og krigere der bak. Vi har mye mer å gå på også. Nå har vi fått en fin start, så skal vi suge litt på denne karamellen og jobbe knallhardt i de neste kampene.

Vaklet bakover
Scoringen satte en støkk i bortelaget, som lot seg prege av å ligge under.

Trønderne skapte lite, og i stedet kunne Tarik Elyounoussi fort ha doblet ledelsen da Rosenborg-forsvaret sviktet igjen like før pause.

Alejandro Lago erstattet en skadd Jon Inge Høiland allerede etter en knapp halvtime, og det manglet fullstendig forståelse mellom ham og makker Jim Larsen da en lang ball fant Tarik i bakrom.

Tarik vendte unna begge forsvarere pluss Daniel Örlund med et retningsbestemt mottak, men da han valgte å vende opp på nytt for å få det åpne målet, rakk Örlund tilbake til en livsviktig blokkering.

Hjemmedominans og dobling
Fredrikstad gikk i strupen på Rosenborg direkte fra avspark etter pause.

Det var total rødhvit dominans de første fem minuttene, og bare en mirakelredning fra Daniel Örlund hindret 2-0.

Örlund var selv skyld i at sjansen oppsto, da han ga en enkel retur ut rett foran seg. Men da Celso Borges våkent var frempå for å smelle ballen i mål, reagerte svensken lynraskt med et utstrakt bein, og styrte skuddet over tverrliggeren.

Trønderne virket rystet av det vedvarende hjemmepresset, og viste seg bare offensivt sporadisk det første kvarteret.

Daniel Fredheim Holm ble erstattet av Michael Jamtfall. Det hjalp ingenting.

For etter en times spill ble vondt til verre for trønderne.

Joachim Thomassens innsvingte frispark skapte store problemer for Daniel Örlund, og denne gangen var han ikke like heldig med returen, som igjen havnet rett foran eget mål.

Khalifa Jabbie kastet seg fram på den løse kula, og dyttet den i mål fra kloss hold, via tverrliggeren.

Rosenborg fikk bruke ballen mye etter dette, men spredte langskudd var det beste de klarte å gjøre med den.

Fredrikstad holdt unna til en fortjent trepoenger, og er dermed likt med Start og Strømsgodset i toppen av Tippeligaen, på en andreplass.

De siste minuttene reiste publikum seg og ga FFK-gutta trampeklapp.

- Det var fullsatt stadion og helt fantastisk stemning. At vi klarer å slå RBK - og ikke minst måten vi gjør det på - er helt utrolig, sier trener Tom Freddy Aune til TV 2.

PS! Seieren kan bli dyrekjøpt for Fredrikstad. Både Jørgen Horn og Tarik Elyounoussi pådro seg karantene med gule kort underveis, og i andre omgang måtte Raio Piiroja forlate banen med en strekkskade. De to førstnevnte mister dermed neste kamp mot Stabæk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media