Rosenborg er seriemestere i Tippeligaen 2016

RBKs spinnville gullfeiring får Molde-kapteinen til å se rødt: - Jeg er så sint

Pål André Helland og Rosenborg feiret gullet i Molde med kreativitet og frekkhet. Det provoserer Molde-kaptein Ruben Gabrielsen.

BEST I LANDET: Rosenborg feiret seriegullet på denne måten på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BEST I LANDET: Rosenborg feiret seriegullet på denne måten på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Molde - Rosenborg 1-3 (1-0)

MOLDE (Dagbladet): Rosenborg ble rekordtidligere seriemestere da de kapret seriegullet med fem runder igjen å spille. Tidligere har Rosenborg tre ganger avgjort Tippeligaen fire runder før slutt - i så vel 1996 som i 2003 og 2009 - og Molde én gang i 2014.

Årets gull ble kapret på erkerivalens hjemmebane, Aker Stadion i Molde, akkurat som i 2009.

- Nils Arne Eggen sa til meg at det er OK å vinne én gang, men å vinne to ganger, er en veldig god prestasjon. Det er deilig å avgjøre så tidlig, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til Dagbladet.

- Det er helt fantastisk. Det er en vanvittig deilig følelse. Nå skal vi vise at vi er Norges beste lag til å feire også, sier Tippeligaens toppscorer Christian Gytkjær til Dagbladet.

- Kofferten er full av Carlsberg, forteller dansken og smiler bredt.

Han satte inn 2-1-målet etter forarbeid av Pål André Helland.

- Dette er veldig tilfredsstilende. Dette smaker like godt som gullet i fjor, forteller Helland til Dagbladet.

FEIRING: Pål André Helland feiret seriegullet sammen med tidligere Molde-spiss Mushaga Bakenga i nettopp Molde. - Det er tilfresstillende sier Helland til Dagbladet.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FEIRING: Pål André Helland feiret seriegullet sammen med tidligere Molde-spiss Mushaga Bakenga i nettopp Molde. - Det er tilfresstillende sier Helland til Dagbladet.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Hellands frekke stunt

Han og resten av RBK-spillerne fikk utdelt gullhåndklær som illustrerte øyeblikket da Molde slo Rosenborg i cupfinalen i 2013. Etter at gullet ble sikret i kveld, svarte Helland med å plante RBK-flagget på Aker Stadion som et symbol på at RBK nok en gang har erobret hegemoniet i Fotball-Norge - og som en humoristisk oppfølger.

- Det er god humor å dele ut de cupfinalehåndklærne. Men det var jo greit å dusje med dem etter å ha sikret gullet her. Det er enormt stort å vinne seriegullet rekordraskt. Det er stort å gjøre noe ingen har klart før og å skrive historie, forteller Helland.

Der RBK-leiren var i ekstase, var Molde-kaptein Ruben Gabrielsen rasende etter kampen.

- Jeg hater å tape, men det er ekstra ille å tape mot Rosenborg på hjemmebane når de vinner gullet. Jeg vet hvor mye det betyr for fansen å slå RBK. Det svir, forteller Gabrielsen til Dagbladet.

- Jeg får vondt inni meg av å tenke på spillerne som ikke får betalt for innsatsen. Jeg har det ikke godt selv.

- Jeg er så sint

SINT: Ruben Gabrielsen var både skuffet og sint etter at Rosenborg fikk feire seriegull på Aker Stadion. oto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SINT: Ruben Gabrielsen var både skuffet og sint etter at Rosenborg fikk feire seriegull på Aker Stadion. oto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Følelsene satt langt utpå drakta da han pratet med pressen etter tapet mot Rosenborg. Gabrielsen måtte avreagere med små brøl.

- Det gjør så vondt. Det er en forferdelig følelse. Jeg er så sint og sitter inne med så mye aggresjon nå. Vi må bruke det som motivasjon og knuse Rosenborg neste år. Vi skal ta seriegull og herje i Europa og alt mulig, varsler Moldes midtstopper.

Flagget som Helland plantet på Aker Stadion blir der ikke lenge, skal vi tro Gabrielsen.

- Jeg skal gå å pælme det vekk nå. Jeg skal brenne RBK-flagget, sier Gabrielsen, før han modererer seg.

- Okei, jeg skal ikke brenne det, men det skal vekk, sier 24-åringen, som kommer med en advarsel til Helland:

- Jeg glemmer aldri. Rosenborg skal få svi, sier Gabrielsen.

Hellands svar på trusselen

Når Dagbladet gjenforteller Gabrielsens tanker om Hellands flagg, gliser RBK-profilen bredt.

- Ha-ha, det er bra at det skaper litt temperatur. Det er sånn det skal være. Rivalerisering og humor på den måten applauderer vi, sier Helland.

SNUDDE KAMPEN:  Christian Gytkjær og RBK snudde 0-1 til 3-1 mot Molde. I mål fortviler Ruben Gabrielsen når Gytkjær setter inn 2-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SNUDDE KAMPEN:  Christian Gytkjær og RBK snudde 0-1 til 3-1 mot Molde. I mål fortviler Ruben Gabrielsen når Gytkjær setter inn 2-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Hvorfor er dere så suverene og utilnærmelige?

- Fordi vi har det høyeste bunnivået og har en stor og bred tropp. Vi er aldri skikkelig dårlige, og vi har ferdigheter til å avgjøre kamper. Molde har underprestert og er det laget som jeg føler er tøffest å slå. Jeg anser Molde som den sterkeste utfordreren neste år, sier Helland.

Landslagsprofilen er klar for en storslagen feiring.

- Jeg er ikke kjent for å være noen festbrems, så jeg skal forsøke å dra det i gang så godt jeg kan. Det blir en morsom busstur hjem og en enda bedre fest etterpå, varsler Helland.

Solskjær: - Ikke sint, men skuffet

Solskjær var i likhet med resten av Molde-leiren svært skuffet etter kampen.

- Er du like sint som Gabrielsen?

- Ja, nei, jeg er ikke sint, men jeg er skuffet. Det er skuffende at vi ikke klarer å følge opp den gode 1. omgangen. Rosenborg scorer på sine to første sjanser. Det er litt tilfeldig, men de er så klart gode også, sier Solskjær til Dagbladet.

- Er Rosenborg utilnærmelige eller kan forspranget innhentes i løpet av noen måneder?

- Vi har spilt to jevne kamper mot Rosenborg. Det er fullt mulig å ta opp kampen med RBK neste år. Det er det som er målet, varsler Molde-treneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer