RBKs testlab-sjef stikker i protest

- Noen er altfor dårlig trent.

(Dagbladet.no): Da Per-Mathias Høgmo ble hovedtrener i Rosenborg, satte han raskt i gang arbeidet med å omorganisere klubben. Blant annet etablerte han en testlab på Lerkendal og styrket støtteapparatet rundt laget kraftig - såpass mye at klubbens egne ansatte fleipet med det.

I dag er Høgmo historie på Brakka. Det samme er nesten lab\'en på Lerkendal, skal man tro leder Svein Arne Pettersen ved testlaboratoriet.

Nå har han sagt opp jobben fordi han føler klubben ikke verdsetter kompetansen hans, skriver Adresseavisa.

- Den kunnskapsbaserte tankegangen i RBK forsvant med Per. Det har ført til at testlaben ikke er blitt utnyttet. Etter forrige sesong overveide jeg om jeg i det hele tatt skulle fortsette, men bestemte meg for å gå videre. Men i februar i år innså jeg at jeg ikke fikk brukt kompetansen min her, sier han til avisa.

Stor forskjell i fysisk nivå

Pettersen har registrert en viss bedring etter at Erik Hoftun kom tilbake til RBK - men han mener ting har gått for langt til at han kunne ombestemme seg.

For testlabsjefen hevder han allerede i februar i fjor advarte Knut Tørum og resten av trenerteamet om at lagets fysiske nivå ikke holdt akseptabelt nivå. Uten at klubben tok affære, mener Pettersen, som svarer «ja» på Adresseavisas spørsmål om den miserable fjorårssesongen kunne vært unngått.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Heller ikke år er alle spillerne i tilfredsstillende form, selv om den fysiske formen generelt er blitt bedre.

SA OPP JOBBEN: Leder for testlaben på Lerkendal, Svein Arne Pettersen (t.h.), mener kompetansen hans ikke lenger er etterspurt. Han mener den kunnskapsbaserte tankegangen i RBK forsvant sammen med Per-Mathias Høgmo (t.v.). Her de to på isfiske sammen i Tromsø i 2004. Foto: INGUN A. MÆHLUM/DAGBLADET
SA OPP JOBBEN: Leder for testlaben på Lerkendal, Svein Arne Pettersen (t.h.), mener kompetansen hans ikke lenger er etterspurt. Han mener den kunnskapsbaserte tankegangen i RBK forsvant sammen med Per-Mathias Høgmo (t.v.). Her de to på isfiske sammen i Tromsø i 2004. Foto: INGUN A. MÆHLUM/DAGBLADET Vis mer

- Mange er veldig bra trent. Noen er altfor dårlig trent. Jeg vil ikke nevne navn, men jeg vil si at snittet er bedre enn i fjor, sier han.

Stikker til TIL

Pettersen har klare meninger om hvordan treningene bør legges opp, og stusser blant annet over at ikke indreløpere og midtstoppere får spesialtrening, på lik linje som keepere får det.

- Men jeg synes det har vært vanskelig å få gehør for forslag om endringer. Jeg vet ikke om det bunner i usikkerhet eller uenighet. Organisatorisk må RBK jobbe for å få sammenheng i kompetansen. Det er mange som kan mye i klubben, men det blir ikke lagt godt nok sammen, sier han til Adresseavisa.

Nå pakker han flyttelasset og drar til Tromsø, der han skal hjelpe TIL i det fysiske arbeidet. Hva som skjer med testlaben på Lerkendal aner han ikke - men han mener RBK er blitt hengende etter.

- Jeg vil ikke være noen sutrer, men jeg føler at mye kunne vært gjort, sier han.

RBKs testlab-sjef stikker i protest
<B>HAR SETT BEDRING ETTER HOFTUN: Men det kom for seint til at Svein Arne Pettersen ønsket å fortsette.