Reading-spiss nektes å feire som Solskjær

- Bedre at han tar salto.

(Dagbladet.no): Da Ole Gunnar Solskjær annonserte at han legger opp 27. august i år, var det fordi kneet hans ikke tålte mer fotball.

Kneproblemene startet den våren Solskjær avgjorde Champions League-finalen i 1999.

En snau måned før kampen mot Bayern München skadet han kneet sin i en landskamp mot Georgia, og skaden ble slått opp da han feiret karrierens aller mest berømte mål ved å skli på knærna bortover gressteppet på Camp Nou.

I England er mange av den oppfatning at det er den feiringen som var starten på alle problemene for Solskjær.

Reading-trener Kevin Dillon forbyr nå spissen Kevin Doyle å feire mål ved å skli på knærna, og trekker fram det som skjedde med nordmannen til skrekk og advarsel.

- Solskjær ble skadet fordi han skled på knærna da United vant Champions League for noen år siden. Det er faktisk derfor han fikk problemer, etter at han feiret på den måten, sier han til lokalavisa Reading Evening Post.

Varsler alvorsprat

Også Reading-manager Steve Coppell vet hva det vil si å få trøbbel med knærna, han måtte selv legge skoa på hylla i relativt ung alder på grunn av en kneskade.

DETTE ER FY-FY: Reading-trener Kevin Dillon vil heller at Kevin Doyle skal feire med en salto etter scoring, enn feire som Ole Gunnar Solskjær i Champions League-finalen i 1999. Foto: ALLSPORT/REUTERS
DETTE ER FY-FY: Reading-trener Kevin Dillon vil heller at Kevin Doyle skal feire med en salto etter scoring, enn feire som Ole Gunnar Solskjær i Champions League-finalen i 1999. Foto: ALLSPORT/REUTERS Vis mer

Dillon vil nå ta en alvorsprat med Doyle.

- Jeg ble litt bekymret for Doyles målfeiring, for han ødela nesten leddbåndene i kneet da han gjorde den tåpelige feiringen bortover gresset. Jeg kommer til å ta en prat med ham om det. Jeg vil heller at han skal ta en salto, for da har han mer kontroll, sier Reading-treneren.

Sheringham vet hvorfor

Også Teddy Sheringham - som scoret det viktige utlikningsmålet i samme kamp som Solskjær ble matchvinner mot Bayern München - har også meninger om hvordan nordmannens kneskade oppsto.

- Det var trist at han måtte legge opp, for du kan se i hvert intervju han gjør at det eneste han ønsker er å spille fotball. Du vet vel hvordan han skadet kneet sitt? spør Sheringham journalisten fra The Times.

- Nei.

- Husker du da han skled på knærna etter å ha scoret vinnermålet i europacupfinalen? Det er da det skjedde. Jeg husker han kom inn i garderoben da alle jublet, og sa: «Jeg tror jeg har skadet kneet mitt». Og siden da har han slitt. Det er en skam. Han er en fantastisk fyr, og trolig den beste og mest allsidige avslutteren jeg noen gang har spilt med, sier Sheringham.

Og la det være sagt: Sheringham har spilt ved siden av en hel del verdensstjerner i sin karriere.

Reading-spiss nektes å feire som Solskjær

- Nå kommer folk til å si: «Hva? Bedre enn Shearer? Bedre enn Klinsmann?» Men når det gjaldt høyre fot, venstre fot og headinger, visste han nøyaktig hvor målet sto. Han kunne skyte mellom beina på folk og inn i hjørnet. Briljant, sier Sheringham til The Times.

Ole Gunnar Solskjær måtte melde melde forfall til flere landskamper etter feiringen i Champions League-finalen, samt trene uten ball store deler av sommeren.

- Veldig surt. Med den følelsen og sjøltilliten jeg har nå, kunne jeg bidratt med mye på søndag. Det ville vært det beste tidspunktet å spille landskamp på, for jeg har veldig bra flyt nå, sier Solskjær.

AKKURAT AVGJORT:</B> Ole Gunnar Solskjær i sekundene før han sklir på knærna.
<B>KLANDRER FEIRINGEN:</B> Teddy Sheringham er ikke i tvil om hva som utløste Solskjærs kneproblemer.