Reading tilbake i Premier League

Sikret opprykket med 1-0-seier over Nottingham Forest.

OPPRYKKSFEST: Reading-supporterne invaderte banen etter at returen til Premier League ble sikret i går.Foto: SCANPIX
OPPRYKKSFEST: Reading-supporterne invaderte banen etter at returen til Premier League ble sikret i går.Foto: SCANPIXVis mer

Reading er tilbake i Premier League neste sesong. Opprykket ble sikret med 1-0-seier over Nottingham Forest tirsdag.

Dermed skal Reading spille på øverste nivå i engelsk fotball for første gang siden 2008.

Reading har åtte poeng ned til West Ham på tredjeplass med kun to kamper igjen å spille. De to beste lagene rykker rett opp, mens lagene på plassene 3-6 må spille kvalifisering. Southampton er på annenplass, tre poeng bak Reading.

Mikele Leigertwood ble den store helten blant Reading-fansen tirsdag. Hans scoring ni minutter før full tid mot Forest sikret opprykket. Da dommeren blåste av kampen, løp supporterne ut på banen for å feire med spillerne.

- Det er utrolig. Å se alle tilhengerne på banen var fantastisk. Vi hadde alltid troen, sa Reading-keeper Adam Federici.

I fjor ble det tap for Swansea i finalen i opprykkskvalifiseringen. Manager Brian McDermott var lettet etter at opprykket ble klart tirsdag.

- Jeg er henrykt. Jeg kunne ikke se noe positivt i at vi tapte finalen på Wembley i fjor, men kanskje det var meningen at dette skulle skje. Dette er fansens kveld, sa McDermott.

(NTB)