Reading tilbyr omkamp etter «UFO-scoring»

Men ligaen sier nei. Se video av den utrolige dommeravgjørelsen.

(Dagbladet.no): Terje Hauge har fått litt medfart etter straffen og utvisningen han ga Morten Skjønsberg i kampen mot Stabæk i går.

Men selv den blåeste bæring bør kunne innrømme at Hauges avgjørelse ikke blir for noe å regne, sammenliknet med målet assistentdommer Nigel Bannister tildelte Reading i helga.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Det var som en UFO-landing, en helt utrolig dommerfeil, sa Watford-manager Adrian Boothroyd oppgitt etter at laget hans ble utsatt for det åpenbare feilgrepet.

Føler med Watford

Etter å ha sett tv-bildene, som ikke akkurat trenger inngående granskning for å falle ned på konklusjonen at det ikke var mål, har Reading-manager Steve Coppell stor forståelse for Watfords frustrasjon etter at lagene spilte 2-2 på Vicarage Road.

- Jeg har sett situasjonen, og det er åpenbart en gal avgjørelse. Vi ønsker ikke å å bli sett på som et lag som utnytter uberettigede fordeler. Jeg sympatiserer med Watford og vet egentlig ikke hva jeg skal si. Men dersom ligaadministrasjonen skulle ringe meg for å fortelle meg at noe definitivt har blitt gjort galt, og at det å spille en omkamp vil være det rette å gjøre, ser jeg ingen ankepunkter, sier Coppell til Readings hjemmesider

Kan ikke gripe inn

Den telefonen kommer nok aldri, for ligaadministrasjonen har falt ned på en beslutning om ikke å foreta seg noe, melder nyhetsbyrået AP i ettermiddag.

Reading tilbyr omkamp etter «UFO-scoring»

- Regelverket gir ikke rom for skjønnsutøvelse i en slik sak. En dommers avgjørelse om et mål er godkjent eller ikke er endelig og bindende. Derfor kan heller ikke ligaadministrasjonen gripe inn, sier leder Andy Williamson i the Football League.

Dermed vil de offisielle statistikkene for evig tid vise at 0-1 var et selvmål fra hjemmelagets John Eustace, selv om den uheldige Watford-spilleren har gjort fint lite for å fortjene å havne i den situasjonen.

Likt i Norge 

Samme konklusjon ville man nok falt ned på om den utrolige episoden hadde funnet sted på en norsk fotballbane. Regelverket til Norges Fotballforbund bygger nemlig på de samme prinsippene som er lagt til grunn av den engelske ligaadministrasjonen.

- Det finnes derimot ikke noe grunnlag i NFF sitt regelverk som åpner for å overprøve dommerens situasjonsbedømmelse underveis i kampen, uansett hvor alvorlig feilen som begås er, forklarer seksjonsleder Roger Ness i forvaltnings- og jusseksjonen til Dagbladet.no.

Likevel finnes det hjemmel for å gripe inn med omkamp der dommeren ikke har fulgt regelboka.

- I tilfeller der protester mot grove feil i dommeres regelutøvelse gis medhold, kan det bli avviklet omkamper, sier Ness.

Et eksempel på dette kan være når dommeren har tildelt et indirekte frispark som tas direkte og går i mål og scoringen godkjennes.

• Her er en annen dommer med en særdeles dårlig dag på jobben.