Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krüger vil skyve Bolsjunov ned fra tronen

Reagerer: - Dårlig gjort

Simen Hegstad Krüger har flyttet, pusset opp og fått svært stor respekt for håndtverkere. Samtidig slår han tilbake mot landslagstrener Eirik Myhr Nossums treningsutspill.

UENIGE: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum er ikke særlig begeistret for Simen Hegstad Krügers treningsmengde denne våren. Skistjerna selv mener han har trent bra. Reporter / video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

LILLOMARKA (Dagbladet): Simen Hegstad Krüger avsluttet forrige sesong med 2. plass sammenlagt i Ski Tour 2020 og 2. plass på femmila bak Aleksandr Bolsjunov.

Den olympiske mesteren fra Pyeongchang har seilt mer og mer opp som kanskje Bolsjunovs største rival i distanselangrenn.

Men i mai har han trent ganske forsiktig, ifølge landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

- Jeg har hatt løpere på laget som har trent mer enn Simen i mai, sier Nossum innledningsvis til Dagbladet, før han blir avbrutt av 27-åringen.

- Hva? Nei! bryter Hegstad Krüger inn.

VIL BLI BEST: Simen Hegstad Krüger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VIL BLI BEST: Simen Hegstad Krüger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Så utdyper Nossum:

- Men jeg er ikke så redd for at Simen kommer etter hvert. Han har aldri vært den som har trent mest. Han er klok og flink til å trene seg selv, sier suksesstreneren.

- Jeg hadde vært mer bekymret om han trente 100 timer i mai. Heldigvis har han ikke gjort det.

Krüger: - Dårlig gjort

Simen Hegstad Krüger forklarer at det er flytting og oppussing som er årsaken til at han har trent mindre enn normalt i mai, men at det er helt uproblematisk.

- Jeg synes det er dårlig gjort å si at jeg har trent for lite. Sist gang jeg snakket med ham, sa Eirik at jeg hadde gjort det jeg skulle i mai, sier Hegstad Krüger til Dagbladet.

- Stemmer det at du ikke har trent så bra i mai?

- Nei, jeg synes jeg har trent bra, jeg. Vi er bare i juni. Jeg har brukt mai som en tilvenningsmåned. Jeg har ikke sprengt noen grenser i mai, men er i bra rute. Jeg er klar for tøff sommertrening framover.

- Det er det målet mitt for mai er, å gjøre kroppen klar til den tøffe belastningen som kommer. Jeg tror det er viktig å ha det mentale overskuddet. Samtidig må jeg steppe det opp, for jeg kan ikke trene hver måned som i mai.

HETS: Russiske hatmeldinger har haglet inn i retning Simen Hegstad Krüger. Aleksandr Bolsjunov velger - i motsetning til fansen - å tilgi Krüger. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

Flytting og oppussing

Den dobbelte olympiske mesteren fra Pyeongchang har brukt våren på å flytte.

- Det har skjedd andre ting i mai som har tatt krefter. Jeg har flyttet i mai, så det har vært en del styr med selging av leilighet, flytting og oppussing. Jeg har malt og fikset. Det er ting man tenker ikke tar så mye tid, men som har tatt mye tid og krefter og energi, sier Krüger.

- Jeg har full respekt for alle håndverker som holder på med dette åtte timer om dagen. Jeg var kjempesliten etter all oppussingen. Jeg var mer sliten etter alt dette enn tre timers treningstur i skogen. Det tar på det.

- Du var nærme Bolsjunov mange ganger i vinter. Er det til vinteren du skal slå ham?

- Ja, det er målet å ta Bolsjunov til vinteren. Han var bedre enn oss forrige vinter, men vi skal gjøre det vi kan for å endre på det.

BOMTUR: Da langrennslandslaget valgte å droppe Ski Touren i Canada, var det to skistjerner som allerede hadde satt seg på flyet. Reporter / video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Utvikling

Tidligere fristilsspesialist Krüger har hatt en strålende utvikling også i klassisk siste tiden.

- Jeg har irritert meg mye over de gangene jeg ikke har fått til klassisk. Det er irriterende. Jeg trener like mye klassisk som skøyting, forteller han.

- Det er gøy at jeg klarer å forbedre meg der jeg ikke har vært så god. Jeg har veldig lyst til å være mer enn en ren skøytespesialist og hevde meg i alle type renn. Jeg har i hvert fall tatt et steg i riktig retning, sier langrennsesset.

- Hvordan har du klart å ta dette steget i klassisk?

- Jeg har jobbet mye med det i mange år, men hatt litt ekstra fokus på det i det siste. Jeg er nok litt mer avhengig av en god dagsform i klassisk, for da knekker jeg mer sammen teknisk enn i skøyting.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!