Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer: - Det er filming

Skaffet straffe i 3-0-scoringen. - Det er nok ikke hans stolteste øyeblikk, sier ekspert Rune Bratseth. Lars Tjærnås er uenig.

STRAFFE: Ekspertene vurderer om det var korrekt idømt straffespark til Haaland etter situasjonen med Gikiewicz. Foto: Martin Meissner / AP
STRAFFE: Ekspertene vurderer om det var korrekt idømt straffespark til Haaland etter situasjonen med Gikiewicz. Foto: Martin Meissner / AP Vis mer

Erling Braut Haaland leverte en strålende kamp fra start mot Union Berlin lørdag. Nordmannen scoret to mål og skaffet straffe i 5-0-seieren, og tok med det en ny rekord i Bundesliga.

Nordmannen har nemlig scoret totalt sju mål, seks av dem kom etter 77 minutter på banen.

I tillegg til to mål signert av superspissen fra Jæren, skaffet Haaland straffe etter 65. minutter, da stillinga sto 2-0. Marco Reus, som nå har scoret 11 mål så langt denne sesongen, ett mål mindre enn toppscorer Jadon Sancho, tok straffen.

- Vi produserer vanvittig med sjanser, og vi scorer fem mål. Det er et fantastisk lag. Det er verdensklassespillere alle og enhver, vanvittige spillere, og jeg er stolt over å spille med sånne spillere, sier Braut Haaland til Viasport etter kampen.

Uenige

Situasjonen i forkant av straffen får derimot ekspertene til å reagere.

Først blir tilskuerne vitne til et vakkert forarbeid av engelske Sancho som spilte Haaland fri i bakrom. Sistnevnte satte fart og utfordret keeper Rafal Gikiewicz, som endte med å legge den 194 høye gutten i bakken.

TV-bildene viser lite kontakt mellom Gikiewicz og Haaland.

- Er det straffespark, spør programleder Ørjan Bjørnstad i Viasport.

- Han får ikke et kjempe-touch med høyrefoten der, og benytter seg av anledningen til at det er så vidt kontakt, sier ekspert Rune Bratseth.

Både Bjørnstad og Moa Abdellaoue i studio mener at keeperen gir Haaland muligheten til å falle, og vurderer om det er et rutinert valg. Det er ikke Bratseth enig i.

- Jeg tror ikke det er kampens stolteste øyeblikk fra Haaland. Det er filming, konstaterer Bratseth.

Det er derimot ikke fotballekspert Lars Tjærnås enig i.

- Den er riktig. Jeg mener det er kontakt, og at han blir felt. Eneste som kunne blitt diskutert er om det er Erling Braut Haaland som «legger igjen foten» og venter på å bli felt, men jeg synes ikke det heller. Straffa er riktig, konstanterer Tjærnås til Dagbladet.

80.000 hyllet nordmannen

Endelig fikk Erling Braut Haaland debuten fra start i Bundesliga. Mannen takket for tilliten og leverte nok en fantastisk kamp for gultrøyene.

Haaland var rett og slett involvert i fire av fem scoringer mandag.

Etter hans andre scoring for dagen, ble Haaland byttet ut for unggutten Giovanni Reyna.

Samtlige tilskuere på Signal Iduna Park reiste seg og hyllet nordmannen i det han gikk av banen.

Mer om kampen her: