Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Reagerer: - En stor ulempe

Alpinstjerna Mikaela Shiffrin langer ut mot parallellstorslalåmen i italienske Sestriere. - Den blå løypa var mye raskere, sier den norske landslagssjefen.

UTE: Mikaela Shiffrin vant begge sine to første runder, men røk ut mot franske Clara Diez i åttendedelsfinalen. Kommentator Henrik Jonassen og Bjarne Solbakken i NRKs sending mente franskkvinna hadde en klar fordel av å kjøre i den blå løypa. FOTO: AP Photo/Alessandro Trovati
UTE: Mikaela Shiffrin vant begge sine to første runder, men røk ut mot franske Clara Diez i åttendedelsfinalen. Kommentator Henrik Jonassen og Bjarne Solbakken i NRKs sending mente franskkvinna hadde en klar fordel av å kjøre i den blå løypa. FOTO: AP Photo/Alessandro Trovati Vis mer

Franske Clara Diez (24) tok sin første seier i karrieren etter debuten i parallellstorslalåm i verdenscupen for kvinner søndag. Favorittene Mikaela Shiffrin og Petra Vlhová røk ut allerede etter andre runde.

Norske Kristin Lysdahl og Thea Stjernesund tok henholdsvis sjette- og sjuendeplass i Sestriere. Karrierebeste for Stjernesund.

Parallellstorslalåm er en forholdsvis ny gren i verdenscupen, og søndag fikk utøverne virkelig kjenne på utfordringene som kan oppstå.

Ulike løyper

I parallellstorslalåm kjører utøverne to om gangen. Etter runden av 32, der utøverne kjører i begge løypene, handler det bare om et løp, og utøverne blir trukket tilfeldig om de får den blå eller den røde løypa.

Dette ble avgjørende i dag, mener flere. De fleste som tok seieren kjørte i den blå løypa.

- Jeg liker ikke å snakke om at flaks spiller en rolle, men disse to løypene er ikke like i det hele tatt, sier Mikaela Shiffrin ifølge NBC Sports.

- Denne greina er ny og det er fortsatt så mye å finne ut, men det er gøy og fansen liker å se det. Det er bare en del arbeid som trengs for å få den best mulig, fortsetter hun.

SJEF: Tim Gfeller, landslagssjef for alpint-kvinnene i Norges Skiforbund. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
SJEF: Tim Gfeller, landslagssjef for alpint-kvinnene i Norges Skiforbund. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Vis mer

Også landslagssjefen for de norske kvinnene, Tim Gfeller, var klar på at trekningen spilte en stor rolle for de norske utøverne. I kvartfinalen røk Lysdahl mot Marta Bassino som fikk fordelen av den blå løypa.

- Det handlet mye om flaks i dag. Det var en stor ulempe om utøverne havnet i den røde løypa, det var ganske tydelig. Den blå løypa var raskere, spesielt i øvre del og etter den siste passeringen, sier Tim Gfeller til Dagbladet.

Søndag var flere av de norske vintersportsutøverne i aksjon, og i jaktstart for kvinner gikk det hett for seg:

SPORTSNYHETENE: Ingvild Flugstad Østberg var ikke fornøyd med Heidi Weng underveis på søndagens jaktstart. Bilder fra NRK. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Problematisk

Problemet som oppsto i Sestriere søndag er heldigvis ikke noe som ofte oppstår. Arrangørene jobber godt med å få løypene så like som mulig, men ulike faktorer som terreng og værendringer kan gjøre det vanskelig å få løypene helt like.

- Vanligvis er løypene ganske like, arrangørene prøver sitt beste på å få dem så samstemte som mulig, men av og til er det vanskelig på grunn av terrenget. Det er en risiko i denne grena, sier Gfeller.

Landslagssjefen forteller at løypene blir kjørt gjennom med GPS, men at værendringen fredag og lørdag også var med på å påvirke arrangementet søndag.

- Klart det er en utfordring å preppe banen lik når det kommer 40 centimeter snø dagen før, sier Gfeller til Dagbladet.

Lysdahl og Stjernesund endte på sjette- og sjuendeplass. Landslagssjefen er glad på utøvernes vegne.

- Det er vanskelig å si hvordan de ligger an så tidlig, men jeg syns det var to gode resultat. Jeg er fornøyd, avslutter han.