Reagerer: - Forby dritten!

Denne uka ble det satt to nye verdensrekorder i friidrett. Måten det ble gjort på skaper reaksjoner.

NY VERDENSREKORD: Joshua Cheptegei fra Uganda satte ny rekord på 10.000-meter, og slo samtidig rekorden til Kenenisa Bekele fra 2005. Foto: JOSE JORDAN / AFP / NTB
NY VERDENSREKORD: Joshua Cheptegei fra Uganda satte ny rekord på 10.000-meter, og slo samtidig rekorden til Kenenisa Bekele fra 2005. Foto: JOSE JORDAN / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Det ble satt to verdensrekorder under et friidrettsstevne i spanske Valencia onsdag kveld. I forkant hadde arrangørene allerede stemplet stevnet som «World Record Day» - og to av deltakerne skuffet ikke.

Joshua Cheptegei fra Uganda løp inn til 26.11,00 på 10.000-meter, og slo samtidig rekorden til Kenenisa Bekele på 26.17,53 satt i Brussel i 2005 med over seks sekunder.

Litt tidligere på kvelden løp Etiopias Letesenbet Gidey inn til 14.06,62 og verdensrekord på 5000 meter for kvinner. Hun slettet den 12 år gamle verdensrekorden til Tirunesh Dibaba med nesten fem sekunder.

Dibaba noterte seg for tiden 14.11,15 på Bislett i 2008. Gidey slo dermed den siste rekorden, som gjør at Bislett stadion ikke har noen offisielle verdensrekorder igjen.

Hovedpersonene jublet selvfølgelig over supertidene, men det er det ikke alle som gjør - på grunn av måten det ble gjort på.

- På grensen til juks

Aftonbladet-kommentator Mats Wennerholm er blant dem som reagerer. Han har skrevet en kommentar med tittelen: «På grensen til juks».

«Dette var ikke friidrett. Det var en bestillingsjobb», mener Wennerholm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer