OL-håpet Julie Erichsen:

Reagerer: - Forventes nesten barnekropp

Forrige helg tok en rekke turnere et kraftig oppgjør mot de «tradisjonelle» turndraktene. Nå hyller Norges beste turner Julie Dicko Erichsen (19) initiativet og kampen mot kroppspress i sporten.

HYLLER: Julie Dicko Erichsen hyller de som tar opp kampen mot kroppspress i turn med å gå i heldekkende drakter. Bildet er fra VM i Tyskland 2019. Foto: NTB
HYLLER: Julie Dicko Erichsen hyller de som tar opp kampen mot kroppspress i turn med å gå i heldekkende drakter. Bildet er fra VM i Tyskland 2019. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Rett før påske skjedde det som ikke skulle skje. Under en kvalifiseringsøvelse til EM gikk det galt for Julie Dicko Erichsen. I et forsøk på dobbeltsalto skadet Norges beste turner akillesen - fire måneder før sesongens høydepunkt.

Nå kan nemlig OL ryke for supertalentet - som er den første norske kvinnelige turneren som kvalifiserer seg til de olympiske lekene på 29 år.

- Det går ganske greit framover. Jeg føler jeg er på god vei, men det er jo ikke opp til meg å ta de avgjørelsene (til å få trene turn igjen, journ.anm.). Det er mye styrketrening og forskjellige øvelser for å få foten bra igjen, sier Erichsen til Dagbladet.

19-åringen kjente lite smerte, men forsto raskt at det var noe som var galt da hun tok seg til akillesen. Nå venter en kamp mot klokka for å rekke OL-start i juli. Erichsen selv tar det hele med ro.

- Det var jo selvfølgelig veldig kjipt. Men akkurat der og da var det bare å bli ferdig med operasjonen så fikk man ta det litt dag for dag. Det er ingenting man kan gjøre med det, man blir ikke bedre av å bare sitte og furte, sier hun.

Hyller oppgjør

Nå venter en lengre opptreningsperiode for bergenseren - som selv er usikker på når hun er tilbake i full turntrening.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer