<strong>SLITER:</strong> Sarpsborg 08 tok ett viktig poeng hjemme mot Rosenborg, men skulle gjerne hatt alle tre. Sarpingene ligger nest sist på tabellen. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
SLITER: Sarpsborg 08 tok ett viktig poeng hjemme mot Rosenborg, men skulle gjerne hatt alle tre. Sarpingene ligger nest sist på tabellen. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix Vis mer

Sarpsborg 08 spilte 1-1 mot Rosenborg

Reagerer: - Fryktelig strengt

Birger Meling må stå over neste kamp etter gult kort for filming. Rosenborg-backen er kritisk til avgjørelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Sarpsborg 08 - RBK 1-1 (1-1)

Et høytsvevende Rosenborg-lag gjestet et nykomponert Sarpsborg 08 i kveld.

Trønderne sto med tre strake seire i Eliteserien, og har brukt ferien godt med et avansement i Champions League-kvaliken.

Sarpsborg 08 sto på sin side med fem kamper uten seier, og har i ferien vært svært aktiv på overgangsmarkedet.

Fem spillere er hentet inn, og keeper Alexandre Letellier og midtstopperne Bart Straalman og Magnar Ødegaard fikk tillit fra start.

7042 tilskuere - en soleklar tilskuerrekord i Eliteserien for hjemmelaget - fikk se en tøff batalje som endte med ett poeng til begge lag.

Reagerer på gult kort

Sarpsborg 08 tok ledelsen etter bare tre minutter ved Joachim Thomassen, før Rosenborg utliknet ved Mike Jensen etter 12 minutter.

De to kapteinenes scoringer ble kampens eneste.

- Vi produserer de største sjansene, men er fortsatt litt baktunge. Vi skal være fornøyde med ett poeng, sier Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen.

Ti minutter før slutt oppsto en situasjon der mange trodde Rosenborg kom til å få straffe, men Rohit Saggi ga Birger Meling gult kort for filming.

- Jeg mener keeper er borti. Om dommer mener det ikke er straffe, er det «fair», men jeg mener i alle fall at han ikke trenger å gi gult kort, sier Meling til MAX.

I situasjonen hoppet Meling først over en takling av en Sarpsborg-forsvarer. Deretter var Sarpsborg-keeper Letellier ute med et bein. Meling gikk i bakken, men det var vanskelig å se på TV-bildene at keeperen var borti ham.

- Det er en evig avveining. Veton (Berisha) hadde en liknende i Molde. Du blir straffet når du holder deg oppe og du blir straffet når du går ned. Sånn er det, han får mene hva han vil, men det er fryktelig strengt å gi gult kort, sa Meling, som synes det er kjipt å miste neste kamp mot Tromsø med karantene.

Sjokkåpning

Kampen åpnet med et smell.

Nicolai Næss fikk gå overraskende lenge upresset og fra 25 meter smalt stopperen ballen mot venstre kryss, men André Hansen fikk bokset unna.

Sarpsborg fortsatte å presse. Etter en ny farlighet på den påfølgende corneren av Ødegaard, skulle den sitte for kaptein Joachim Thomassen.

Amin Askar, vingback for anledningen, slo ballen inn fra høyrekanten. Jørgen Strand Larsen headet ballen videre til Thomassen, også vingback, som på praktfullt vis fant lengste kryss med en heading fra 12-13 meter.

Drømmestart for Sarpsborg etter bare tre minutter.

SOLSKJÆR-SUKSESS: Barndomskamerat og trenerkollega Christian Michelsen er ikke i tvil: Ole Gunnar Solskjær er rett mann for Manchester United. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet. Vis mer

Rosenborg reiste seg

Etter noen minutter reiste trønderne seg etter det voldsomme trykket fra Sarpsborg i innledningen.

Først var Yann-Erik de Lanlay nære å skli inn 1-1, og bare minuttet seinere satt den for Mike Jensen.

Anders Konradsen dro seg forbi flere mann på kanten av femmeteren, før han slo inn i feltet. Der sto Jonathan Lindseth, men Sarpsborg-vingen vartet opp med en svak klarering, og da fikk Jensen en enkel jobb med å sette inn 1-1.

Store Sarpsborg-sjanser

Etter en heseblesende start med to mål på tolv minutter, roet det seg, og lagene gikk til pause med 1-1.

Omgangen åpnet med en farlig mulighet til Samuel Adegbenro, og rett før timen spilt var det smått utrolig at Askar ikke satte inn 2-1, men skuddet trillet til siden for Hansens høyre stolpe.

Få minutter seinere var de igjen nære, og da var rollene fra 1-0-målet snudd om.

Ødegaard slo opp mot Thomassen, som headet ballen til Strand Larsen. Spissen fikk til en god redning, men Hansen var raskt nede og fikk avverget.

Næss - som også vartet opp med et farlig langskudd i første omgang - var også centimeter unna 2-1 på et frispark.

Gult for filming

Ti minutter før full tid så det derimot ut som Rosenborg kunne få sjansen til å ta alle poengene med seg hjem til Trondheim.

Birger Meling mottok ballen, hoppet over beinet til en Sarpsborg-forsvarer, men gikk deretter i bakken i en duell med keeper Letellier.

Først så det ut som en klar straffe, men dommer Rohit Sagi ga derimot siddisen gult kort for filming, noe TV-bildene viste var helt korrekt.

- Meget godt dømt av Rohit Sagi, sa MAX-ekspert Tor Ole Skullerud.

Dermed ble det 1-1. Sarpsborg beholder 15.-plassen på tabellen, mens Rosenborg ligger på femteplass og skyver Vålerenga bak seg.

Kampfakta

Sarpsborg – Rosenborg 1-1 (1-1)

7042 tilskuere

Mål: 1-0 Joachim Thomassen (3), 1-1 Mike Jensen (12).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Jonathan Lindseth (30), Bart Straalman (53), Sarpsborg, Anders Trondsen (67), Birger Meling (77), Rosenborg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer