Reagerer: - Hva er galt med dem?

Nestenulykke i Formel 1.

NESTENULYKKE: Under Monaco Grand Prix er to fra banemannskapet svært nære å bli påkjørt. Video: @SChecoPerez. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Formel 1-fører Sergio Perez kunne puste lettet ut etter en hendelse under Monaco Grand Prix søndag. For underveis i løpet var det plutselig to personer (såkalte marshals, banemannskap som ironisk nok jobber for at det skal gå trygt for seg på banen) som løp over veien.

Den første personen klarte akkurat å komme seg over til gjerdet på andre siden, mens den andre stoppet opp like før Perez suste forbi i bilen sin. Hadde den andre personen vært et lite sekund tidligere ute, kunne han blitt kjørt rett ned i veibanen.

- Hva er galt med dem? skal Perez har ropt over radioen ifølge engelske The Guardian.

- Jeg kjørte nesten over ham!

Måtte bremse

Hendelsen skjedde i kjølvannet av en kollisjon mellom de to førerne Charles Leclerc og Nico Hülkenberg.

En såkalt safety car var allerede på plass på banen, noe som innebærer at det var satt en grense for hvor fort Formel 1-førerne kunne kjøre på det aktuelle tidspunktet.

Disse bilene blir kalt ut når det har skjedd en ulykke eller befinner seg hindringer i veibanen.

- Jeg måtte bremse - de var veldige heldige at jeg unngikk dem. De er normalt veldig gode, men det handler om sikkerhet og det er det som er viktig for marshals og førerne, sier Perez.

Lettet

Seinere tok Sergio Perez til Twitter for å uttrykke hvor lettet han var over at det gikk bra.

«Etter hendelsen er jeg bare veldig glad for hvordan dagen endte. At vi alle kan gå trygt hjem og være med våre familier. På vegne av sikkerheten til marshals håper jeg det aldri skjer igjen», skriver Perez.

Når du ser videoen, ser du virkelig hvor nære det var at en av dem ble påkjørt.

Perez ble til slutt nummer 13 i Monaco, men resultatet ble overskygget av nestenulykken.